Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Mara Dorofte On October - 29 - 2014

Singura competiție națională care premiază voluntariatul, din toate domeniile de activitate, a ajuns la cea de a patra ediție. Meritele celor mai devotați voluntari și proiectelor de voluntariat care au avut un impact semnificativ asupra comunității lor vor fi premiate în cadrul Galei Naționale a Voluntariatului. La fel ca şi în edițiile precedente, competiția va fi susţinută de către cei opt Ambasadori ai Voluntariatului în România: Raed Arafat, Margareta Pâslaru, Damian Drăghici, Marius Manole, Irina Păcurariu, Călin Goia, Valeria Răcilă von Groningen și Zoli Toth.

Organizaţiile neguvernamentale și instituţiile publice care lucrează cu voluntari, precum și companiile care își implică angajații în proiecte de voluntariat sunt invitate să îşi nominalizeze favoriţii, până pe 31 octombrie 2014, pe site-ul oficial.

1479372_433501630110643_749354729_nNominalizaţii trebuie să-şi fi derulat activitatea pe durata anului 2014 sau să facă parte din proiecte aflate în derulare, condiția fiind ca acestea să fie suficient de avansate pentru a permite raportarea unor rezultate preliminare concrete.

Competiția cuprinde 4 secțiuni:

Voluntarul Anului;
Proiectul de Voluntariat al anului;
Coordonatorul de voluntari al Anului;
Centrul de voluntariat al Anului.

Câștigătorii vor fi stabiliți pe baza unei selecții în trei etape: prima etapă cuprinde o preselecție realizată pe baza analizei formularelor de candidatură de către evaluatori externi Federației VOLUM, în urma căreia vor fi aleși pâna la 10 nominalizați pentru fiecare secțiune. A doua etapă cuprinde o selecție intermediară realizată tot de către evaluatori externi Federației VOLUM și va consta în realizarea de interviuri pe Skype cu fiecare dintre cei selectați. Ultima etapă va consta în completarea unui formular detaliat de către cei selectați în urma interviurilor dintre care juriul fiecărei secțiuni va alege câștigătorii în ultima etapă a jurizării.

Cunoaşteţi voluntari sau proiecte de voluntariat remarcabile? Mai aveţi la dispoziţie trei zile pentru a-i nominaliza la ediţia 2014 a Galei Naţionale a Voluntarilor!

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu