În perioada 20 septembrie – 16 octombrie, organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice care implică voluntari sunt invitate să își nominalizeze favoriții, pentru Gala Naţională a Voluntarilor, accesând website-ul dedicat competiției – www.galavoluntarilor.ro. Nominalizările se pot face în cadrul celor patru categorii: voluntarul anului, proiectul de voluntariat al anului, coordonatorul de voluntariat al anului și echipa de voluntari a anului.
Anul acesta, categoria Centrul de voluntariat al anului a fost înlocuită cu Echipa de voluntari a anului. De asemenea, pentru primele două categorii menționate se poate opta pentru unul dintre domeniile: social, sănătate, tineret, artă și cultură, sport și recreere, educație, activism și drepturile omului și protecția mediului și animalelor.
Nominalizările se realizează exclusiv online folosind website-ul dedicat, până la data de 16 octombrie. Nominalizații trebuie să-și fi derulat activitatea pe durata anului 2017 sau să facă parte din proiecte aflate în derulare.
Ediția de anul acesta se află sub semnul celor 7 ani de când se realizează competiția și evenimentul, împlinindu-se cei „7 ani de acasă”. Așadar, ediția din 2017 va celebra meritele voluntariatului în formarea și dezvoltarea persoanelor care își doresc mai multe de la comunitatea din care fac parte și se implică pentru a o schimba. Anul acesta sărbătorim „oamenii mari”, care au învățat și s-au dezvoltat lucrând împreună la schimbarea comunităților.
Cunoaşteţi un voluntar sau o poveste de voluntariat care merită premiată? Iată câteva sfaturi practice pentru nominalizări:
– GNV celebrează meritele voluntariatului, poveștile cu suflet, de impact în comunitate. Gala nu este un concurs de scriere de proiecte care ar putea fi sponsorizate sau finanțate.
– În susținerea aplicației se include şi o descriere scurtă a aplicației (proiectul, voluntarul, echipa și/sau coordonatorul de voluntari) și un testimonial. Acesta poate fi din partea unui beneficiar, unui coordonator, voluntar etc. Descrierea și testimonialul nu trebuie să fie identice.
– Datele de contact cerute în formular trebuie scrise cu atenţie, respectând cerinţele.
– În susţinerea aplicaţiei se pot încărca şi 3-4 fotografii reprezentative, în funcţie de categoria pentru care se fac nominalizările.
Competiția reunește organizații neguvernamentale, voluntari, companii și instituții publice și este susținută de către cei opt Ambasadori ai Voluntariatului în România: Raed Arafat, Margareta Pâslaru, Damian Drăghici, Marius Manole, Irina Păcurariu, Călin Goia, Valeria Răcilă van Groningen și Zoli Toth.
Pentru detalii suplimentare, datele de contact ale #GNV 2017 se regăsesc aici, şi pe Facebook, aici.