Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On November - 14 - 2017

Este îndeobște recunoscut că voluntariat se poate face oricând. Ocazii și contextele de a da o mână de ajutor cuiva, de a sprijini pe cineva sunt nelimitate.

Dintre toți voluntarii de pe lumea asta, se disting însă aceia care, dincolo de activitățile lor propriu-zise, au grijă să sprijine voluntariatul, să-l încurajeze și să mulțumească celor care nu ezită să ajute, să schimbe lumea zi de zi, cu pași mici sau mari.

Cu unii dintre acești promotori ai voluntariatului vă întâlniți și la Gala Națională a Voluntarilor. În spatele acestui eveniment frumos, plin de emoție și recunoștință, în spatele celor mai mici detalii logistice stau vreo câțiva voluntari pentru  voluntariat. 

Dacă ați fost la vreo ediție a Galei, cu siguranță i-ați văzut. V-au întâmpinat când ați ajuns la seara de premiere, v-au ghidat în sală, au avut grijă să vă răspundă la orice întrebări. I-ați văzut și în detaliile care făceau gala specială: cine își amintește de borcănașele cu poezii de anul trecut, primite de fiecare invitat la sosire?  Sau de biletele de călătorie de acum doi ani? Sunt toate rodul migalei și creativității a unei mici echipe de voluntari.

Celor mai mulți dintre aceștia le-a plăcut atât de mult ce au făcut la Gală, încât au rămas și  mai departe prieteni ai Federației VOLUM și participă și la alte activități de promovare a voluntariatului. Pe câțiva dintre ei i-am întrebat cum se vede Gala prin ochii voluntarilor și ce au învățat ei din această experiență. Iată ce ne-au spus:

Anastasia Ceredeev: Pentru mine, să fiu voluntar la Gala Națională a Voluntarilor a fost o dorință apărută încă de la primile ediții ale acesteia. Cu toate acestea, nu mi-am imaginat că a fii voluntar la această gală poate fi atât de frumos şi benefic. Nu mă pot hotărî dacă pregătirea evenimentului sau evenimentul propriu-zis mi-a ajuns mai mult la inimă, dar ştiu cu siguranță că din ambele m-am redescoperit pe mine. Oameni frumoşi, voluntari dedicați, proiecte inedite, zâmbete, emoții, suspans… de toate acestea am avut parte fiind voluntar la Gala Națională a Voluntarilor.

Denisa Donache: Gala cred că e în primul rând despre oameni frumoși. Vorbesc acum atât despre organizatori, cât și despre cei care sunt premiați pentru munca lor de zi cu zi în speranța de a schimba lucrurile către un parcurs mai bun. E despre povești, prieteni noi, despre emoție și de ce nu, despre tine. Spun despre tine și asta pentru că și tu ești unul dintre ei, un voluntar care poate nu are o activitate atât de mare, dar care cu siguranță va conta. Gala este evenimentul acela care te face să te simți special pentru simpla ta prezență. #volum

Mădălina Tamaș: Gala Voluntarilor e despre a mulțumi şi a-ți arăta prețuirea pentru toți cei implicați în comunitate. Din spatele cortinei Gala e un eveniment cu multă emoție. Emoția primirii oaspeților, a primei urcări pe scenă, iar apoi anunțarea marilor câştigători. Pe tot parcursul evenimentului eşti cuprins de un amalgam de sentimente. Implicarea la gală ca voluntar mi-a oferit o lecție de învățat. Această lecție ar fi despre a alege să fii bun şi implicat în pofida “provocărilor” ce pot apărea.

Anul acesta Gala Națională a Voluntarilor a împlinit cei #7anideacasa și vine cu invitația de a sărbători oamenii MARI, care dăruiesc din timpul, energia și abilitățile lor, pentru a face schimbări cu impact în comunitate, prin voluntariat.

În acest context, Federația VOLUM caută cei mai entuziasmați și mai pro-activi prieteni, care să facă și din evenimentul din acest an unul al emoției și al recunoștinței.

Dacă te-am convins să devii un promotor al voluntariatului, dacă vrei să devii un prieten al Galei din acest an, te invităm să te înscrii până la data de 19 noiembrie. Mai multe datalii: : http://hartavoluntariatului.ro/proiect/gala-nationala-a-voluntarilor-2017

Articole asemanatoare:

Categorii: Voluntariat

Posteaza un comentariu