Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Daniela Sima On March - 13 - 2017

Andrei Daniel Grigorie, voluntar în cadrul A.C.C.E.S Oltenia, este unul dintre finaliștii Galei Naționale a Voluntarilor 2016, în domeniul Artă și Cultură.

Un model de voluntar prin determinare şi implicare într-o organizație cu experiență în dezvoltarea serviciilor sociale și cultural-educaționale pentru grupuri vulnerabile.

B: Care au fost motivele care te-au determinat să faci primii pași în lumea voluntariatului?

Dorința de a-i ajuta pe cei din jur, de a contribui la o societate mai bună și, mai ales, conștientizarea importanței voluntariatului în societate.

B: Descrie în câteva cuvinte cum este o zi de voluntariat pentru tine.

O zi la finalul căreia mă simt împlinit pentru că am adus zâmbetul pe chipul persoanelor pe care le-am ajutat, ceea ce, pentru mine, valorează mai mult decât orice altă recompensă. Voluntariatul este cel mai minunat lucru pe care o persoană îl poate face pentru cei din jur. Să îi ajuți pe cei aflați în nevoie, fără să aștepți nimic în schimb, este un sentiment aparte ce nu poate fi simțit decât de un voluntar.

B: Ai realizat 1025 de ore de voluntariat în 2016. Cum reușești să îți împarți timpul între viața personală și voluntariat?

Voluntariatul reprezintă un aspect important al vieții mele, un lucru de care sunt convins că nu mă voi îndepărta curând. În anul 2016 am încercat pe cât posibil să pun voluntariatul înaintea vieții personale, preferând să îmi petrec timpul făcând ceva util, atât pentru mine, cât și pentru cei din jur.

B: Care sunt proiectele în care te-ai implicat în cadrul A.C.C.E.S Oltenia?

Eroi de Poveste: eroii fiind cei 80 de voluntari, specializați în psihoterapie, terapie prin joc și asistență socială, pentru a merge în spital și a se juca împreună cu micii pacienţi – copiii de la Spitalul Județean nr. 1 din Craiova. 

Discurs cultural – competiție de Public Speaking, dezbatere organizată cu prilejul celebrării Zilei Mondiale a Diversității Culturale, pe tema diferențelor și diversităților socio-culturale la nivel mondial, prin comparații între culturi.

EuroDEM – Youth Development (EDYD), realizat în parteneriat cu Biroul de Informare al Parlamentului European în România, Model European Union Craiova (Model E.U. Craiova), un proiect cu 10 voluntari din Italia, Spania, Lituania, Franța și Estonia pentru o perioadă de 10 luni.

Târgul Jucăriilor – ediția a VII-a, organizat alături de Parorhia ”Sfântul Nicolae” – Brândușa din Craiova, cu scopul de a colecta fonduri şi jucării pentru copiii dezavantajați social și Europa season și Friendship Season, realizate în parteneriat cu Filarmonica ”Oltenia” Craiova. La cel din urmă, au fost organizate 28 de concerte cu lucrări muzicale contemporane din fiecare stat membru al Uniunii Europene, expoziții de artă, lansări de carte, activități culturale destinate copiilor și tinerilor sau discuții și întâlniri cu reprezentanții mediului internațional de afaceri.

B: Care îți este cel mai drag proiect?

”Eroi de Poveste”, cel cu care mi-am început activitatea de voluntariat în anul 2015. Prin proiect ne-am dorit să creștem gradul de conștientizare de către societate și autoritățile publice a importanței asistenței sociale în spitale prin inițierea și promovarea unui program specializat de voluntariat.

B: În anul 2016 ai fost nominalizat pentru Voluntarul anului în domeniul Artă și Cultură în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor. Ce a însemnat pentru tine această experiență? A condus la noi oportunități?

Gala Națională a Voluntarilor este o competiție la care am visat să particip încă de la începutul activității de voluntar. Faptul că, în anul 2016, am ajuns până în finală, a însemnat enorm pentru mine. Am avut ocazia de a cunoaște și interacționa cu oameni care sunt implicați în proiecte deosebite și de a afla mai multe despre comunitatea din care sunt mândru să fac parte – comunitatea voluntarilor. Nu pot vorbi însă despre existența unor noi oportunități, dar pot spune că participarea la GNV m-a motivat în acțiunea de voluntariat.

B: Ce calități consideri că ar trebui să aibă un voluntar?

Un voluntar trebuie să fie pasionat de ceea ce face, să fie dornic să se implice, să fie punctual, și să aibă un caracter puternic, deoarece, câteodată, poveștile oamenilor cu care interacționezi te pot afecta emoțional.

B: Care este cea mai frumoasă amintire din experiența de voluntariat?

Întregul proiect ”Eroi de Poveste”, proiect în care am întâlnit săptămânal diverși copii aflați în situații mai puțin fericite. Văzând dorința imensă a acestora de a se implica în activitățile create de mine și colegii mei, am ajuns să realizez cât de importante sunt pentru ei acele momente petrecute împreună și să îmi doresc să fac cât mai multe acțiuni de voluntariat.

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu