Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Closer2Oxford te provoaca la dezbatere | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Eliza Vaş On November - 4 - 2011

Closer2Oxford este un proiect al Asociaţiei Române de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR), ce are drept misiune promovarea instrumentelor de dezbatere, argumentare şi lectură critică în rândul studenţilor români. În momentul de faţă, există comunităţi formate în cele patru mari centre universitare: Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara.

Practic, activităţile se desfăşoară în felul următor: există o platformă-www.closer2oxford.ro, unde studenţii îşi fac un cont, apoi votează una din moţiunile puse în discuţie, iar în cele din urmă postează un discurs, după ce au aflat în prealabil dacă sunt în echipa ce trebuie să susţină moţiunea sau din contră, să aducă argumente împotriva ei. Lucrurile se desfăşoară într-o manieră interactivă, unde munca în echipă îşi spune cuvântul.

La finalul rundei, arbitrii ARDOR decid cele mai bine articulate discursuri și dau verdictul fiecărei dezbateri, pentru ca în cele din urmă, cei mai buni candidați să participe la seminarul de lectură critică și argumentare. Dintre aceștia, doi finaliști sunt selectați pentru a susține sau contrazice aceeași moțiune în dezbaterea finală, într-o echipă mixtă, alături de o personalitate din fiecare centru.

Ce a presupus ediţia 2010-2011?

– 460 discursuri argumentative pe site-ul www.closer2oxford.ro ;

–  900 tineri care primesc newsletter-ul Closer2Oxford;

–  audiență de peste 9000 persoane, dintre care aproape 500 reprezintă beneficiarii direcți ai proiectului;

–  12 seminarii de lectură critică;

–  12 dezbateri publice filmate

–  4 seminarii pentru studenții de etnie rroma și minorităţi;

–  20 tineri motivați și entuziaști în echipa de organizare;

–  parteneri în rândul a 12 universități și facultăți din România;

–  premiul I la Gala Societății Civile (categoria Educație și Cercetare)

…şi dezbaterile continuă

Anul 2011 a adus o nouă realizare pentru cei implicaţi în proiect. În cadrul Galei Premiilor în Educaţie, ARDOR a obţinut locul I la secţiunea “ONG-ul anului”. Acest lucru reprezintă o dovadă incontestabilă că ceea ce se întâmplă în cadrul acţiunilor şi proiectelor derulate ascunde în spate multă pasiune şi profesionalism din partea echipei.

Closer2Oxford îi aşteaptă  pe cei interesaţi de dezbateri să se înscrie până pe data de 8 noiembrie 2011 în cursa pentru susţinerea sau demontarea unei moţiuni. Cei implicaţi îşi vor dezvolta gândirea critică, abilitatea de analiză şi cel mai important capacitatea de persuada. Premiile nu sunt puţine, iar termenul limită e aproape.

Un citat venit din partea lui Karl Popper însoţeşte site-ul ARDOR: “S-ar putea să greşesc şi s-ar putea să ai dreptate, dar prin efortul nostru ne-am putea apropia de adevăr. ” şi în acelaşi timp demonstrează că dezbaterea este cel mai facil mijloc pentru aflarea adevărului.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu