Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Voluntariat la Jocurile Olimpice de la Rio | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Truscan Ioana On October - 31 - 2014

Cu siguranţă v-aţi gândit, măcar o dată, cum ar fi să faceţi parte din organizarea unui festival muzical mare sau chiar să plecaţi într-un stagiu de voluntariat în Africa sau Asia. Dar ce aţi spune dacă v-am propune să fiţi parte la un eveniment mondial de amploare al anului 2016?

Dacă vreţi să fiţi voluntar la Jocurile Olimpice și Paralimpice, organizate la Rio de Janeiro, în 2016, aflaţi de la noi cum, când și mai ales, de ce. Mai mult decât atât, aruncăm o privire şi asupra edițiilor anterioare pentru a vedea ce oportunităţi vă aşteaptă în cazul în care vă gândiţi să porniţi într-un proiect atât de ambițios.

Ce trebuie să faceţi pentru a deveni voluntar la Jocurile Olimpice de Vară din 2016?

rio2016_lancamento_parceria_361-7.jpgCu siguranță, interesul tot mai multor organizatori de evenimente să lucreze împreună cu voluntari a crescut considerabil pentru că entuziasmul, energia și seriozitatea de care dau dovadă aceştia este deja binecunoscut. Așadar, acestea sunt primele criterii pe care trebuie să le luaţi în considerare, iar apoi să vă gândiţi cât de mult vi se potriveşte programul de voluntariat ales. Dacă aţi trecut de filtrul personal, mai sunt câteva cerinţe obligatorii:

vârsta de 18 ani împlinită până la data de 23 februarie 2016;
– disponibilitatea de a participa, timp de 3 zile, la fiecare etapă de selecție și la sesiunile de training care care vor urma;
disponibilitatea de timp şi energie pentru a participa, timp de 10 zile, la Jocurile Olimpice și/sau Paralimpice.

Pentru că persoanele cu dizabilități nu sunt cu nimic mai prejos şi pot fi voluntari la fel de capabili şi dedicaţi, dintre cei 70.000 de voluntari căutaţi,  se pot număra și persoane în scaun cu rotile sau cu diferite deficienţe.

Echipa de coordonare va ajuta fiecare participant să găsească poziția potrivită în funcţie de abilitățile și experienţa personală. Sarcinile vor fi dintre cele mai variate: de la însoţirea sportivilor la probele de concurs, până la îndrumarea cameramanilor sau pregătirea ceremoniilor festive. Timp de doi ani, voluntarii înscrişi vor parcurge o serie de paşi prin care îşi vor da seama cum doresc să contribuie la organizarea Jocurilor Olimpice.

Procesul de selecţie cuprinde următoarele etape:

  • De pe 28 august până pe 15 noiembrie 2014, pot fi trimise aplicații care să conțină date cât mai relevante despre aplicant. Studiile superioare nu sunt o necesitate, dar cunoașterea a cel puțin o limbă de circulație internațională este un avantaj major;
  • În octombrie 2014, cei interesați să aplice au o prima ocazie să se confrunte cu situații reale din timpul evenimentului pentru a vedea cum reacționează. Organizatorii pun la dispoziție un simulator online prin care vor ajută voluntarii să descopere cât mai bine ce vor avea de făcut și să îi familiarizeze cu mediul de lucru;
  • În noiembrie se închide perioada de primire a aplicațiilor și începe un stagiu în care voluntarii sunt delimitați în funcție de cunoștințele de limbi străine. În toate aceste etape este important să urmăriţi Portalul Voluntarilor și e-mailul personal pentru că fi la curent cu toate noutăţile;
  • Interviurile propriu-zise vor avea loc din luna februarie 2015 până în mai 2016;
  • Din noiembrie 2015 până în iunie 2016, vor avea loc sesiunile de pregătire.
  • În iunie 2015, scrisorile de invitaţie încep să fie trimise către destinatari, iar în iulie 2016 veţi primi acreditarea oficială.
  • Dacă aţi trecut cu succes prin toate aceste etape, înseamna că aveţi toate calităţile unui voluntar olimpic, iar în august şi septembrie 2016 veţi pune în practică tot ceea ce aţi învăţat.

1136361755Fiind vorba de o experienţă olimpică, viitorii voluntari se vor bucura de o serie de oportunităţi: curs online de limba engleză, cadouri exclusive, uniforma completă, asigurarea meselor şi a transportului în Rio şi bineînţeles, toate beneficiile care decurg din orice experienţă de voluntariat: certificat de participare, noi prieteni, creşterea nivelului de încredere în sine.

Dacă toate acestea nu v-au convins,  ce spuneţi de povestea lui George? Un tânăr voluntar de 16 ani pentru care experiența olimpică a fost una de neuitat datorită unui cadou special: campionul olimpic Usain Bolt i-a oferit șapca sa. “Bolt era pur și simplu amabil. Ca o persoană normală. Am fost norocos să îl prind la o încălzire, în finală ar fi fost mult mai concentrat”. O altă voluntară din Italia, Stefania descrie experiența ei de voluntariat: “E minunat, o mare, mare oportunitate numai să fii aici și să fii capabil să dai o mână de ajutor. De ce nu ai face asta ?” (The Telegraph)

De asemenea, colegă noastră Andreea Teodor a publicat un interviu cu doi băimăreni voluntari la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci pe care vă invităm să-l citiţi aici.

Mai multe detalii și informații administrative găsiți pe site-ul oficial http://www.rio2016.com/volunteers/.

Nu ezitaţi să treceţi această oportunitate pe lista personală, poate deveni una dintre cele mai frumoase amintiri din “cariera” de voluntar.

http://www.telegraph.co.uk/

http://www.independent.co.uk/

http://www.rio2016.com/volunteers/

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu