Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
O lume fără voluntari | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On October - 25 - 2012

Imaginaţi-vă o lume fără voluntari! Ar fi o lume în care s-ar zâmbi mai puţin, în care milioane de oameni nu ar avea nicio speranţă, în care comunităţi locale s-ar destrăma şi în care oamenii ar munci doar pentru bani.

 • De pe Pământ ar dispărea aproximativ 160 milioane locuitori.
 • Economia globală ar pierde 400 miliarde de dolari.
 • PIB-ul ar scădea cu 3-7%, iar milioane de angajaţi din sectorul serviciilor şi-ar pierde locul de muncă.

Din fericire, nu este cazul pentru că activităţile de voluntariat sunt din ce în ce mai vizibile, mai atractive, mai inedite şi mai apreciate!

Voluntar poate fi unul dintre părinţii, profesorii, prietenii sau persoanele publice pe care le apreciaţi.

Uitaţi-vă în jurul vostru şi-i veţi descoperi în clovni care fac copiii să zâmbească în spitale, avocaţi pentru animale neajutorate, asistenţi pentru refugiaţi sau activişti pentru mediu. Sunt oameni obişnuiţi care fac lucruri minunate!

Iată câteva fapte şi cifre despre voluntariat:

 • Dacă voluntarii ar fi o naţiune, ar face parte din a noua cea mai populată ţară din lume
 • Aproximativ 94 milioane de adulţi sunt implicaţi în activităţi de voluntariat pe teritoriul Uniunii Europene
 • 4 milioane dintre ei sunt români
 • Conform National Community Service, 62,8 milioane de americani adulţi sunt voluntari
 • Voluntarii americani realizează servicii de voluntariat în valoare de 173 miliarde de dolari timp de 8.1 miliarde ore/an.
 • În Beijing sunt 1 milion de voluntari
 • 2 din 1000 de oameni din lume voluntariază pentru Crucea Roşie.
 • Doar pentru intervenţia în cazul dezastrelor, forţa de muncă voluntară a Crucii Roşii este de 30 milioane de persoane
 • Voluntarii Crucii Roşii au protejat 63 milioane de oameni împotriva maladiilor HIV şi a malariei şi au reunit 4240 de familii separate de conflicte armate şi dezastre.
 • ONU are 7500 de voluntari calificaţi care activează în 115 domenii profesionale din peste 130 ţări.

Ar fi imposibil să putem contabiliza toate lucrurile frumoase care se întâmplă în lume datorită voluntarilor, mii de exemple demne de urmat, milioane de oameni care ne pot inspira!

Cum credeţi că ar fi o lume fără voluntari? 

Linkuri utile:
www.blog.aarp.org
www.cafebabel.co.uk
www.ec.europa.eu
www.volunteeringinamerica.gov

Articole asemanatoare:

Categorii: Diverse, Voluntariat

3 Comentarii

 1. Valentin says:

  Cu mare tristete in suflet, pot spune ca situatia in ceea ce priveste voluntariatul este oarecum reflecatata si de situatia economica , cred ca ar fi mult mai multi voluntari daca economie ar fi fost mai incurajatoare, salari mai mari, un nivel de trai ceva mai mare.

  Ma intreb oare care o fi topul tarilor cu cei mai multi voluntari, daca poti oferi o astfel de informati te rog sa postezi in post, mersi frumos!

 2. Anca Stefana says:

  Valentin, multumim pentru interesul acordat articolului. Iti pot spune ca pe plan european, conform unui eurobarometru din 2011, topul tarilor europene cu cei mai multi cetateni implicati in activitati de voluntariat sunt:
  1.Olanda 57%
  2.Danemarca 43%
  3.Finlanda 39%
  4.Austria 37%
  Din pacate, foarte putine tari au facut studii si cercetari statistice privind numarul voluntarilor. Din acest motiv, un top international nu este disponibil.
  In orice caz, SUA sunt categoric in top 3 cu cei 62,8 milioane.

 1. […] La nivel mondial, 7 milioane de tineri practică voluntariatul în cadrul Mișcării Internaționale a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, potrivit http://www.crucearosie.ro( link:    http://www.crucearosie.ro/proiecte/mesaj-8-mai-ziua-mondiala-de-cruce-rosie-si-semiluna-rosie.html), iar pentru intervenția în cazul dezastrelor forța de muncă a acestei organizații ajunge până la 30 de milioane de persoane, relatează https://blogunteer.ro/2012/10/lume-fara-voluntari/. […]

Posteaza un comentariu