Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Pe 10-11 mai începe (r)evoluția la ONGFest 2014 | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Amalia Oană On April - 21 - 2014
ONGFest 2013, Editia a 4-a

150 ONG-uri prezente la ONGFest 2013

În perioada 10 – 11 Mai ONG-urile își dau întâlnire cu bucureștenii în Parcul Herăstrău din București pentru a le arăta cum schimbă România în bine zi de zi și modul în care se poate implica fiecare dintre noi.  Vorbim de a 5-a ediţie a ONGFest, eveniment organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), devenit deja emblematic pentru societatea civilă românească.

Anul acesta, ONGFest lansează o provocare inedită participanţilor sub deviza „Tu vrei (r)evoluţie? ”, urmărind o creştere a ratei de implicare în societate a asociaţiilor şi fundaţiilor din România. De asemenea, tematica ediţiei a 5-a aduce în prim plan combaterea discursului instigator la ură. Astfel, în cadrul evenimentului vor avea loc o serie de momente artistice, dezbateri şi activităţi deosebite ce vor ilustra tema aleasă.

 

ONG-urile care doresc să se întâlnească cu bucureștenii se pot înscrie online până pe data de 23 aprilie. Cu peste 25.000 de vizitatori şi 160 de ONG-uri atât din România, cât şi din ţări precum Polonia, Grecia, Spania, Portugalia, festivalul reprezintă locul ideal pentru dezbateri şi schimb de bune practici.

Deschiderea oficială a evenimentului are loc la Palatul Parlamentului pe data de 9 mai. Prima parte a zilei este dedicată interacţiunii dintre organizaţiile neguvernamentale din România şi cele din ţările implicate în programul de finanţare Fondul ONG. Ziua nu se încheie aici, pregătind ulterior 4 sesiuni pe teme precum:

  • Implicarea civică
  • Integrarea persoanelor de etnie romă
  • Educaţia pentru diversitate
  • Protecţia mediului în contextul dezvoltării urbane şi protejării patrimoniului

 

cover facebook 1

 

Pe 10 și 11 mai, Parcul Herăstrău va fi cuprins de magia nonformalului. Numeroase momente artistice vor prinde viaţă pe scenă, iar trupele şi artiştii prezenţi la eveniment vor aduce un plus de farmec întregului festival. De asemenea, vizitatorii nu ar trebui să omită standurile expoziţionale ale organizaţiilor, fiind un prilej de a cunoaşte oameni frumoşi, cauze măreţe şi poveşti pline de emoţii.

De ce să participi la ONGFest 2014 în Parcul Herăstrău?

  1. Ai ocazia de a cunoaște live zeci de ONG-uri care schimbă zi de zi România;
  2. Poți identifica mai ușor oportunități de voluntariat pentru a participa și tu la acea schimbare;
  3. Afli ce servicii îți pot fi oferite de către unele ONG-uri în mod direct, cum ar fi: formare profesională, parenting, grupuri de suport, mobilități și multe altele;
  4. Poți participa la o serie de evenimente organizate în cadrul festivalului, precum spectacole, concerte, workshop-uri tematice;
  5. Este o alternativă de petrecere a weekend-ului care apare doar o dată pe an și chiar merită!

 

Asociația Young Initiative și Blogunteer.ro te așteaptă la ONGFest pe 10 și 11 mai să ne întălnim, să povestim, să schimbăm împreună România! Book the date și să ne vedem cu bine în Herăstrău!

 

Mai multe detalii referitoare la programul festivalului se regăsesc aici.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu