Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Amalia Oană On July - 28 - 2014

În perioada 11-17 august, Roşia Montană îşi redeschide porţile, pregătind iubitorilor de natură, artă și patrimoniu, o adevărată vacanţă culturală. Atelierele, cântecele în jurul focului, lecţiile de astronomie sau călărie sunt doar o parte dintre activităţile deosebite ce se vor regăsi în cadrul celei de a noua ediții FânFest.

Departe de agitația urbană, FânFest continuă să inspire oameni din toate colţurile lumii, devenind emblema uneia dintre cele mai vibrante mişcări de mediu din Europa de Est. Programul festivalului este unul amplu, pregătind activităţi pentru toate gusturile, de la piese de teatru, dezbateri, expoziţii, până la drumeţii şi o “șezătoare urbană” cu elemente tradițonale.

ActivRecreative_collage

Ajuns la cea de-a noua ediţie, FânFest reprezintă sufletul Roşiei Montane, îmbinând implicarea directă cu voluntariatul pentru a susţine lupta împotriva celui mai mare proiect minier aurifer din Europa.

Astfel, alături de activităţile recreative din cadrul evenimentului, festivalul aduce în prim plan și Forumul social de activism care va reuni 30 de ateliere şi conferinţe, cu invitaţi din peste 10 ţări. Subiecte de interes public, precum: campanii şi mişcări sociale, patrimoniu și alternative durabile de dezvoltare, jurnalism cetățenesc și de investigație, vor fi temele centrale abordate în perioada 12-16 august.

Dincolo de iniţiativele societăţii civile, FânFest este și o invitație la redescoperirea frumuseţilor naturii şi a peisajelor pitoreşti din Apuseni.

467460_273395496095246_165401974_o

Pentru nopţile senine de august, din Roşia Montană, festivalul a pregătit cursuri inedite de astronomie, în care pasionaţii de domeniu vor putea afla mai multe despre constelaţiile româneşti tradiţionale, dar şi despre punctele cardinale. Totodată, persoanele visătoare vor avea parte de o experienţă deosebită în cadrul atelierelor de „Dreamcatchers”.

Iubitorii sporturilor extreme nu sunt uitaţi nici în ediţia a noua a festivalului, având posibilitatea de a experimenta zborul în tandem cu parapanta, dar şi slackliningul– mersul pe linie.

Un alt motiv pentru participarea la festival sunt Tururile Ghidate, cu teme diverse, de la traseul corupţiei din Roşia Montană, la cel panoramic sau istoric, priveliștea fiind memorabilă.

Panorama-Rosia-Montana

FânFest este o inițiativă a organizaţiei Alburnus Maior, realizata cu sprijinul sătenilor din Roşia Montană şi a voluntarilor de pretutindeni.

Mai multe detalii se regăsesc pe pagina oficială a evenimentului: www.fanfest.ro

Foto credit: www.fanfest.ro

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu