Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On August - 2 - 2012

Pentru Asociația Young Initative vestea bună a fost dată în septembrie 2011. A urmat apoi o vizită la sediul Ateliere Fără Frontiere, după care am făcut cunoștință cu cele șase calculatoare recondiţionate pe care le-am primit cu ajutorul programului Assoclic.

Curând, calculatoarele au fost instalate la Centrul de Zi “Sf. Spiridon” și au devenit instrumentele proiectului “Click And Know”. Acum ele aduc zâmbetul pe fețele unor copilași care sunt introduși în lumea tehnologiei.

Așa sună povestea noastră. Vestea bună este că povestea noastră se poate repeta și pentru alte ONG-uri, sau poate fi schimbată, astfel încât rezultatul să fie unul răsunător!

Datorită impactului mare pe care l-a avut primirea acestui grant, suntem bucuroși acum să putem împărtăși cu voi faptul că anul acesta Assoclic alocă din nou, cu sprijinul partenerilor financiari – Apa Nova si BRD Groupe Société Générale,  500 de calculatoare. Misiunea acestui proiect ce oferă calculatoare condiționate este acela de a readuce decalajul informatic și de a sprijini categoriile defavorizate cu echipamente IT&C recondiționate. Prin Assoclic, puteți transforma o simplă idee în ceva mare, care să ajute categoriile defavorizate și care să lase o urmă de bine în societate.

Tot ce trebuie să faceți este să aveți o idee în care să credeți și care să contribuie real la ajutorarea celor care au nevoie. Apoi, trebuie să citiți regulamentul de participare și să vă înscrieți proiectul până la data de  31 august 2012.

Proiectele voastre vor fi apoi jurizate de către partenerii Ateliere Fără Frontiere, și în funcție de impactul social și locul, educativ sau profesional și în funcție de alte criterii extrem de importante cum ar fi perenitatea proiectului, se va realiza un clasament al proiectelor înscrise. Rezultatele acestei etape vor fi afișate pe data de 14 septembrie 2012.

Cine poate aplica? (informație preluată de pe site-ul assoclic.ro)

Pentru această etapă ASSOCLIC pot aplica organizații neguvernamentale (asociații, fundații, federații), școli, licee, instituții de învățământ acreditate (facultăți/universități), gradinițe, muzee de stat, biblioteci de stat și instituții sociale care prezintă un proiect într-unul din domeniile eligibile: educaţie prin acces la IT&C, integrare/reintegrare – care stimulează autonomia persoanelor asistate prin acces la tehnologie, formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizează un impact social în comunitate.

Assoclic este programul prin care calculatoarele prind viaţă prin proiectele în care sunt implicate, iar participarea la acest concurs este procesul prin care ideile iau naștere. Întâlnirea celor două este fără doar și poate o schimbare în bine în societate!

Vă dorim mult succes şi sperăm că povestea voastră va deveni atât de răsunătoare încat în viitor îşi va găsi locul aici pe Blogunteer!

Mai multe informații despre acest program găsiți pe:

Site-ul Ateliere Fără Frotiere

Pagina de Facebook

Pagina de Twitter

Articole asemanatoare:

Un comentariu

  1. […] Pentru mai multe detalii, puteţi accesa site-ul http://www.assolic.ro . De asemenea puteţi parcurge articolul scris de Andreea N. în urmă cu câteva săptămâni: https://blogunteer.ro/2012/08/suport-pentru-ong-uri-calculatoarele-assoclic/ . […]

Posteaza un comentariu