Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea Teodor On August - 27 - 2012

Ateliere fără frontiere a dat startul celei de-a doua etape a programului ASSOCLIC din acest an. Această organizaţie alocă 500 de calculatoare complete cu misiunea de a reduce decalajul informatic şi de a sprijini categoriile defavorizate cu echipamente IT&C recondiţionate în atelierul propriu.

Cine poate aplica ?

Organizaţii nonguvernamentale ( asociaţii, fundaţii, generaţii), şcoli, licee, instituţii de învăţământ acreditate(facultăţi, universităţi), grădiniţe, muzee de stat, biblioteci de stat şi instituţii sociale care prezintă un proiect într-unul din domeniile eligibile: educaţie prin acces la IT&C, integrare/reintegrare – care stimulează autonomia persoanelor asistate prin acces la tehnologie, formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizează un impact social în comunitate, urmând ca proiectele să fie evaluate de un juriu format din parteneri Ateliere Fară Frontiere.

Condiţii de acordare : Pentru finanţarea proiectelor câştigătoare, se va semna un contract de parteneriat cu Asociaţia Ateliere Fîără Frontiere. Obiectul contractului de parteneriat prin care se face donaţia pack-urilor informatice îl va constitui punerea în practică a proiectului anunţat câştigător. Anexele la contract vor fi procesul verbal de predare-primire şi certificatul de garanţie.

Structurilor câştigătoare vor raporta rezultatele proiectului prin completarea chestionarelor furnizate de Ateliere Fără Frontiere după 2 luni de la demararea proiectului şi, respectiv 6 luni de la demararea proiectului. Căştigătorul trebuie să se angajeze la asigurarea transportului pack-urilor informatice de la sediul Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere (Bucureşti) la sediul structurii.

Până când şi unde se pot face înscrierile:

Data limită pentru înscrieri este vineri, 31 august 2012, iar persoana de contact este Daniel Matei : daniel.matei@atelierefarafrontiere.ro

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa site-ul www.assolic.ro . De asemenea puteţi parcurge articolul scris de Andreea N. în urmă cu câteva săptămâni: https://blogunteer.ro/2012/08/suport-pentru-ong-uri-calculatoarele-assoclic/ .

Despre Ateliere Fără Frontiere

“Ateliere Fără Frontiere este o asociaţie română nonprofit a carei misiune este integrarea socioprofesională a persoanelor în dificultate printr-un atelier care le propune o activitate economică şi solidară : reciclarea si recondiţionarea calculatoarelor colectate de la companii şi instituţii responsabile

Este un model francez, inspirat de Ateliers Sans Frontières şi conceput ca un proiect pilot care poate fi preluat şi adaptat acolo unde este nevoie.

Acest proiect, susţinut de parteneriatul complex asociativ – public – privat, reprezintă un demers integrat de dezvoltare durabilă prin alianţa celor 3 piloni: social, economic şi mediu.”

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu