Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Cristina Chelaru On June - 13 - 2012

Pe harta bucureşteană a locurilor atractive pentru tineri şi ONG-uri s-a adăugat, chiar la începutul acestei veri, un nou nume: BiblioLounge.

Spaţiul,găzduit de către filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane  Bucureşti (BMB) din plin centrul Capitalei, oferă acces gratuit, în cadrul orarului bibliotecii – acelor tineri atraşi de socializare, interacţiune, lectură şi, de ce nu, un ceai relaxant (tot gratuit).

Conceptul proiectului  este conturat pe ideea unei biblioteci „altfel” şi se înscrie astfel într-un veritabil trend internaţional: transformarea spaţiilor publice, gen biblioteci, nefrecventate prea des de tineri, în zone multi-culturale vii, animate, interactive.

Pentru a-şi atrage publicul, BiblioLounge pune la dispoziție, într-un spațiu care să  le amintească utilizatorilor de căldura de acasă, conexiune internet wireless gratuită, un videoproiector, televizor cu dvd player, o gamă variată de dvd-uri.

De asemenea, la un ceai relaxat in fotoliile de la BiblioLounge se pot răsfoicele mai noi numere ale ”Decât o Revistă”, publicaţia ce se numără printre primii parteneri media ai acestui proiect.

Mai mult, aici se pot realiza, din iniţiativele tinerilor înşişi, sau ale altor ONG-uri interesate, lansări, training-uri, vizionări de filme sau documentare, urmate de discuţii pe varii teme de interes.

Proiectele de viitor apropiat ale BiblioLounge mai includ, pe lângă expoziţii artistice ale pasionaţilor de arte plastice sau fotografie, şi o serie de ateliere tematice de vacanţă pentru copii,  de creativitate şi educaţie prin metode alternative, în online casino parteneriat cu o serie de alte ONG-uri.

Realizat din iniţiativa Asociaţiei Young Initiative, în  parteneriat cu BMB filiala „Ion Creangă”, proiectul este organizat în cadrul programului european Power On – From virtual to public space, finanțat de Comisia Europeană prin intermediul Tineret în Acțiune – Acțiunea 1.3 Proiecte pentru Democrație Participativă.

Asociaţia Young Initiative este o organizație non-guvernamentala, non-profit, neafiliată politic, care își propune să contribuie activ la dezvoltarea personală și profesională a tinerilor din România, precum și la educația și cultura acestora, astfel încât aceștia să își poată croi o cariera corespunzătoare potențialului lor.

Biblioteca Metropolitană București – „Ion Creangă” face parte din grupul celor opt biblioteci pentru copii și tineret ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti și este situată pe  Str.Christian Tell nr.10, în apropierea Ambasadei Franței.

Serviciile bibliotecii sunt gratuite – împrumut de carte, de filme, accesul la calculatoare și Internet.

 

Link-uri utile:
bibliolounge.ro

Articole asemanatoare:

Categorii: Diverse

Posteaza un comentariu