Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On May - 17 - 2012

 

Trăim într-un ritm alert: ne grăbim să ajungem de la muncă acasă, alergăm să prindem metroul sau autobuzul, trecem pe lângă oameni fără să fim atenți la sentimentele și expresiile lor. Trăim într-o cursă contra cronometru impusă de societatea actuală. Viteza cu care ne desfășurăm activitatea nu ne mai permite să ne bucurăm de lucrurile mărunte.

Dar dacă am avea șansa de a ne opri pentru câteva minute și de a simți cu adevărat lucrurile care contează? Să ne bucurăm de răcoarea vântului, de sunetul păsărilor, de apropierea altor persoane, de zâmbete, de strângeri de mână sau de alte lucruri atât de mărunte dar care ne aduc o satisfacție nemăsurată…

Prin intermediul proiectului Festivalul Luminii, pregătit special de Organizația Națională Cercetașii României, românii pot avea acces la astfel de stări. Vom putea astfel să ne oprim din cursa noastră și de a ne bucura împreună de lucruri mărunte.

Ziua de sâmbătă va fi dedicată bucuriei, astfel că între orele 21:00 și 23:00, peste 15 localități din România (Alba Iulia, Arad, Bacău, Bistrița Năsăud, Brașov, Brăila, București, Cluj Napoca, Deva, Hunedoara, Iași, Miercurea Ciuc, Onești, Oradea, Pașcani, Pildești, Râmnicu Vâlcea, Seini, Târgu Jiu, Tîrgu Mureș, Timișoara, Tulcea) vor desfăsura acţiuni din cadrul acestui proiect. Formatul va fi un fel de festival, un spațiu de manifestare artistică a tinerelor talente, o atmosferă unică creată timp de 2 ore cu zeci de mii de lumânări.

Scopul festivalului este de a oferi comunității locale un spațiu de refugiu, un eveniment în cadrul căruia tinerii au posibilitate de a se manifesta prin diferite forme de artă, participanții putându-se detașa de stresul de zi cu zi și de grijile cotidiene.

Detalii despre programul din fiecare localitate găsiți pe Facebook, în evenimentele create pentru fiecare locație.

Echipa Blogunteer.ro va participa și ea la acest festival, deci ne vedem în București, în Parcul Carol şi în Oradea. 

 

 

Articole asemanatoare:

5 Comentarii

  1. Bogdan Pater says:

    Mulțumim pentru sprijin!

  1. […] Cum poti redescoperi bucuria lucrurilor marunte? […]

  2. […] Cum poti redescoperi bucuria lucrurilor marunte? […]

  3. […] Cum poti redescoperi bucuria lucrurilor marunte? […]

Posteaza un comentariu