Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On June - 4 - 2012

Sunt oameni care oferă din timpul lor pentru alți oameni. Oameni care fac gratuit gesturi frumoase. Oameni care au încredere în gesturile mărunte și în impactul mare pe care acestea îl au. De 2 iunie  acești oameni au fost Cercetașii României, care păstrând tradiția, ne-au oferit un Festival al Luminilor de neuitat. Deși vremea nu a fost de partea lor săptămânile trecute, ei și-au păstrat optimismul și au revenit foarte bine pregătiți săptămâna aceasta.

Am fost prezentă și eu în Parcul Carol pentru a mă destinde puțin de la scrierea lucrării de licență și am reușit în totalitate să mă bucur de lucurile mărunte.

 

Atmosfera a fost una specială pentru că tot parcul era luminat de lumânările din gulguțe care erau puse încă de la intrare. Gulguțele ne-au călăuzit pașii până sus, de unde se putea vedea marea de lumină. Am putut să admirăm lucrurile mărunte, dar puse la locul și momentul potrivit. Am reușit să văd pe alocuri oameni care pur și simplu stăteau și se bucurau de atmosferă, ca și cum nu ar fi existat viață în afara parcului.

Întreg parcul a fost animat: au fost gulguțe așezate în toate formele, un panou mare pe care să putem împărtăși gânduri mărunte, au fost lansate lampioane, am ascultat muzică și ne-am bucurat de acorduri de chitară, însoțite de spiritul cercetășesc care era pretutindeni.

Un spectacol de lumini atât de frumos își merită locul aici pe Blogunteer, alături de recunoștință noastră și respectul pentru atmosfera creată. Am reușit să surprindem în câteva fotografii câte puțin din spiritul serii de 2 iunie.

 

 

La final, după cele 2 ore de spectacol, cercetașii ne-au oferit încă o data o lecție, strângând toate gulguțele și materialele și lăsând Parcul Carol curat. În urmă au rămas doar zâmbetele pe fețele oamenilor care au putut să se detașeze timp de câteva minute și să simtă că viața nu înseamnă numai griji și nevoi.

Bravo, Cercetași!

Foto: Andreea Nițescu

Articole asemanatoare:

Un comentariu

Posteaza un comentariu