Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea Teodor On March - 4 - 2012

Consiliul Elevilor al Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti şi Trupa de teatru AS în parteneriat cu Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” invită toţi tinerii să urce pe scenă şi să dovedească că ştiu să cânte sau să interpreteze roluri.

Cu ocazia FESTIVALULUI NAŢIONAL DE ARTE PENTRU LICEENI   «  FLORIAN PITTIŞ » oricine doreşte,are  prilejul de a urca pe scena Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra”, unde au debutat nume mari ale scenei româneşti şi să-şi arate talentul.

Andrei Gheorghe, coordonatorul festivalului, a avut amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări legate de festival.

1) Din ce motiv a fost iniţiat acest proiect ?

Motivul reflectă nevoia de a creea un festival al liceenilor de elită în memoria lăzăristului Florian Pittiş. Puţini ştiu ca el a terminat Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” fiind prezent după absolvire aproape în fiecare an la serbările liceului, susţinând recitaluri şi mândrindu-se permanent cu spiritul “lăzărist”. Eu l-am văzut în clasa a X-a în liceu şi am rămas uimit de spiritul lui veşnic adolescentin.

Prima ediţie a festivalului a fost organizată când eram în clasa a11 a, atunci fiind preşedintele Consiliului Elevilor şi coordonatorul trupei de teatru AS. Conducerea Colegiului “Gheorghe Lazăr” a fost de acord şi ne-a susţinut în toţi anii. Nu pot să nu amintesc de Teatrul Bulandra, care ne-a găzduit în toţi aceşti ani şi căreia îi mulţumim încă o dată. Deşi am avut unele probleme financiare la început, prima ediţie a fost una locală, bucurându-se de un real succes, urmând ca mai apoi să organizam o editie naţională cu participanţi  din aproape toate judeţele.

Spuneam că este un festival de elită în memoria unei elite. Festivalul are o durată de 3 zile şi implică două sectiuni: teatru şi muzică. În cadrul secţiunii teatru sunt alese, în urma unei selecţii, 5 trupe, iar la secţiunea muzică 10 trupe. Festivalul începe seara de la ora 19. În general, majoritatea concursurilor de teatru şi muzică  pentru liceeni se întind pe durata unei zile intregi, în sală fiind un număr foarte mic de spectatori. Acest festival mi se pare şi o bună ocazie pentru publicul spectator de a vedea cele mai noi creaţii ale tinerei generaţii.

2) Ce impact a avut festivalul în ediţiile anterioare asupra publicului ?

Sala a fost plină în toate cele patru ediţii de până acum. Am primit reacţii foarte bune atât din partea spectatorilor simpli de teatru şi muzică, cât şi a celor avizaţi. Festivalul a avut şi un impact foarte bun în provincie datorită Radio3net “Florian Pittis”. Ei au transmis festivalul în direct pe site-ul lor: www.radio3net.ro , iar înregistrarile sunt postate in Galeria Video a site-ului.

4) Care sunt obiectivele acestui proiect?

Cred ca unul dintre principalele obiective este descoperirea şi încurajarea tinerilor care doresc o carieră în domeniul scenei. Ca urmare a ediţiilor precedente, mulţi dintre participanţi sunt studenţi în cadrul facultăţilor cu profil artistic. De asemenea, cred că festivalul este de ajutor nu numai participanţilor, cât şi organizatorilor. Este un festival organizat de liceeni, aşa că un alt obiectiv este întărirea capacitaţii de organizare, atât a Consiliului Elevilor, cât şi a Trupei de Teatru AS.

5) Cum se pot înscrie doritorii ?

Pe site-ul Trupei de teatru AS – www.trupaas.ro pot găsi invitaţia şi regulamentul de participare. Înscrierea se face până pe data de 2 aprilie 2012.

6) Ce beneficii vor avea în urma participarii la proiect?

Bucuria şi plăcerea de a cânta şi a juca pe scena Teatrului Bulandra, in faţa unei săli pline si a unui juriu deosebit.

Articole asemanatoare:

3 Comentarii

  1. […] Festivalul national de arte “Florian Pittis” […]

  2. […] Festivalul national de arte “Florian Pittis” […]

  3. […] Festivalul national de arte “Florian Pittis” […]

Posteaza un comentariu