Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On March - 17 - 2012

          AIESEC, organizație cu un puternic impact internațional asupra tinerilor din 107 țări, o puternică dezvoltare de-a lungul timpului și o solidă experiență în spate, sărbătorește primăvara prin proiectul C.H.A.N.G.E (Culture, Humanity & Art for the New Generation Evolution). Proiectul este în plină desfășurare (fiind început pe 13 februarie și continuând până pe data de  20 martie) și dorește să aducă o schimbare pe plan cultural și artistic în viața tinerilor defavorizați.

Plecând de la identificarea impactului mare pe care educația non-formală îl are asupra dezvoltării tinerilor, C.H.A.N.G.E. își propune să aducă un aport notabil de cunoștințe de limba engleză pentru copiii defavorizați (din centrele de plasament), dar și să descopere talentele ce se află în acești tineri, talente ce pot fi descoperite prin artă și cultură. Este foarte clar că acestea din urmă sunt puternice instrumente de a reliefa punctele de manifestare ale oricărui tânăr, de aceea ele vor fi folosite pe parcursul desfășurării proiectului. Mai mult, prin specificul său, acest proiect dorește să ofere copiilor un spațiu deschis în care aceștia să își acceseze propriile capacități, oferindu-le în același timp șansa de a se autodepăși și de a asimila noi informații în urma training-urilor și workshop-urilor oferite de către cei trei traineri din Indonezia și Brazilia.

Pe lângă partea artistică a proiectului se află, așa cum spuneam mai sus și partea de culturalizare ce se concretizează prin atingerea obiectivului ca cei 120 de participanți să fie aduși la nivelul de bază al limbii engleze, învățând să comunice și să se exprime mult mai eficient.

C.H.A.N.G.E. își atinge scopurile prin implicarea în problemele sociale actuale, prin interacțiune cu tineri din întreaga lume, acces la multiculturalism, oportunitatea de a lega noi prietenii, implicare în problemele sociale actuale dar și o puternică dezvoltare personală prin folosirea unor tehnici de educație non-formală.

Proiectul colorează așadar schimbarea prin joc, cultură, artă dar și prin spiritul tineresc!

Articole asemanatoare:

Un comentariu

Posteaza un comentariu