Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On October - 10 - 2012

România este una dintre ţările cu discrepanţele cele mai mari în ceea ce priveşte cerinţele de pe piaţa muncii şi ceea ce se predă în unităţile de învăţământ. Ştim cu toţii problemele care sunt generate de distanţa mare existentă între studiile formale, student şi angajator.

În acest context, AIESEC Bucureşti va organiza cea de a 6-a ediţie a proiectului AIESEC University care îşi propune să aducă tinerii mai aproape de mediul business, să-i îndrume în alegerea unei cariere şi să le dezvolte abilităţile antreprenoriale.

Pe parcursul acestui program de formare, reprezentanţi ai companiilor de top din mediul de afaceri vor organiza sesiuni de training pe 5 domenii diverse: Marketing, Comunicare, Finanţe, Asigurări şi Advertising. Tinerii vor avea şansa să cunoască oameni de succes dar şi să se informeze direct de la sursă despre mecanismele mediului corporativ mai ales că activităţile de pregătire se vor desfăşura în interiorul companiilor.

Proiectul va demara printr-o ceremonie de deschidere care va avea loc la Hotel Athenee Palace Hilton, în data de 19 octombrie a.c. Tinerilor participanţi li se vor prezenta perioada şi agenda proprie a activităților desfășurate de fiecare companie parteneră. Înainte de a participa efectiv la sesiunile de workshop şi training, tinerii vor face un tur al companiei, întâlniri cu departamentele, fiind astfel familiarizaţi cu mediul de lucru şi cultura organizaţională.

Companiile partenere la această ediţie sunt: I-Future, Nestle, ProCredit Bank, Bergenbier, Generali Asigurări şi LeitnerLeitner, iar dintre activităţi se pot enumera: training pe soft skills, studii de caz, program de training pentru tinerii bancheri sau vizualizarea unor documentare şi discuţii libere pe diverse tematici.  Informaţii detaliate privind agenda şi workshop-urile organizate sunt disponibile aici.

Un eveniment de networking va fi organizat la finalul programului cu scopul de a împărtăşi din experienţa acumulată, realizările şi dificultăţile întâmpinate dar şi de a stabili cadrul unei relaţii cu potenţial de dezvoltare pe viitor.

Cei care îşi doresc o experienţă profesională unică, se pot înscrie completând formularul de pe site până la data de 14 octombrie.

Citind testimonialele tinerilor participanţi la ediţiile anterioare, am aflat că această experienţă i-a ajutat nu doar să dezvolte noi atuuri şi competenţe profesionale, dar şi să-şi găsească un loc de muncă, punând astfel bazele unei viitoare cariere.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu