Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On May - 6 - 2014

Pentru voluntari nu există numere cu ghinion, astfel că Săptămâna Națională a Voluntariatului a atins cu succes ediția cu numărul 13. Evenimentul a fost inițiat în 2002, de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, în colaborare cu centrele de voluntariat din România, partenerii locali ai SNV și VOLUM – Federația Organizațiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România. SNV are drept scop organizarea diverselor activități de voluntariat în toată țara și promovarea acestora pentru a atrage sprijinul comunității și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

În săptămâna 12-18 mai 2014, în toată țara se vor desfășura activități de voluntariat, precum training-uri, expoziţii, face-painting, teatru sau campanii stradale. Mesajul ediției din acest an este „Recreează-te prin voluntariat!”. Dacă vrei să vezi ce activități se vor desfășura în orașul tău sau pentru a te inspira din ideile voluntarilor din alte orașe, poți accesa lista completă a activităților la nivel național, acestea fiind actualizate zilnic.

 Ediția din 2013 a SNV a însemnat:

  • 425 de activități de voluntariat sau de promovare și de recunoaștere a voluntariatului deschise publicului larg;
  • organizate de peste 150 de parteneri – ONG-uri, instituții și grupuri informale de inițiativă, în colaborare cu 663 de alți parteneri locali;
  • în 38 de județe din țară și din capitală și 110 localități mici și mari;
  • peste 12 000 de voluntari mobilizați în țară;
  • peste 25 000 de ore de voluntariat;
  • peste 200 de apariții media;
  • peste 48 000 de beneficiari direcți (comunitatea largă, copii, vârstnici, persoane defavorizate);
  • cu ajutorul a peste 500 de sponsori locali;
  • valoarea muncii voluntarilor din aceste 7 zile, raportat la salariul minim pe economie, se ridică la 462 061 RON!
  • 8 acțiuni de voluntariat corporatist cu ocazia Zilei Voluntariatului Corporatist Give & Gain Day.

1479355_496799757119165_4301867478362410735_nPentru că internetul a devenit cel mai popular mijloc de promovare, în acest an, organizatorii vin cu o propunere nouă: să aplaudăm voluntariatul printr-un flash-mob online. Tot ceea ce trebuie să faceți este să dați click aici https://www.thunderclap.it/projects/11257-recreeaza-te-prin-voluntariat și apoi “support with Facebook” pentru ca mesajul SNV și calendarul activităților din cadrul acestei săptămâni să ajungă la cât mai mulți oameni. În data de 12 mai, la startul SNV, cu toții vom posta același mesaj, în același timp.

Și asta nu e tot. Implicarea tuturor în cadrul acestei săptămâni este susținută sub orice forme. Dacă dintr-un motiv sau altul nu poți participa activ în cadrul acțiunilor organizate, sunt și alte moduri prin care poți contribui:

– Sprijină acțiunile de voluntariat și voluntarii implicați în SNV prin donații sau cu materiale utile pentru punerea în practică a diverselor idei din localitatea ta.
– Scrie despre asta. Voluntariatul nu este o poveste, voluntariatul este de povestit. Dacă ești blogger sau jurnalist, ajută la promovarea poveștilor voluntarilor și ale organizațiilor care îi mobilizează și scrie despre SNV.

Dacă încă mai stăteai pe gânduri, implică-te în activitățile din cadrul Săptămânii Naționalei a Voluntariatului și descoperă voluntarul de tine!

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu