Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On February - 27 - 2012

Luni, 13.02.2012, la Bacău, Asociația Împreună Desenăm Viitorul a dat startul unui nou proiect adresat tinerilor. „De noi depinde viața lor!” este un proiect care urmărește integrarea socială a tinerilor din centrele rezidențiale din județul Bacău.

Proiectul se desfășoară în perioada 09.01.2012 – 09.07.2012 și va implica 45 de tineri din centrele de plasament din Bacău, cu vârste cuprinse între 15 și 18, cât și elevi din 15 licee.

Acțiunile proiectului sunt implementate de o echipă de tineri voluntari cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani. Vișinel Bălan, cel care a pus bazele acestui proiect, cunoaște din proprie experiență cum e să faci parte din sistemul de ocrotire al statului și care sunt obstacolele pe care le întâlnește un tânăr atunci când vine timpul să trăiască pe propriile picioare.

Astfel, în cadrul acestui proiect se vor organiza 6 ateliere în care se vor pune în aplicare metode non-formale de educație. Tinerii vor fi instruiți în redactarea unui CV și a unei scrisori de intenție, vor primi indicații atunci când vine vorba de sănătate, angajare sau gestionarea resurselor financiare. De asemenea, vor fi ajutați să își descopere și să-și dezvolte obiectivele de viață, cât și competențele antreprenoriale.

Pentru că una dintre problemele cu care se confruntă acești tineri este și atitudinea negativă din partea societății, se va lansa un concurs în 15 licee din municipiul Bacău, în care elevii vor fi provocați să elaboreze modalități de combatere a discriminării, sensibilizarea opiniei publice cu privire la tinerii instituționalizați și includerea acestora în societate.

La finele proiectului se va organiza un seminar unde cele mai bune 6 echipe își vor prezenta soluțiile, iar cea mai bună metodă va fi premiată și implementată. În cadrul aceluiași seminar, participanții  vor fi informaţi despre oportunităţile oferite de programul Tineret în Acţiune şi vor fi încurajaţi să se implice la rândul lor în crearea de proiecte în cadrul programului.

Odată cu acest activități s-a creat o și o platformă online,  WWW.TINERIIVIITORULUI.RO, destinată tinerilor institutionalizați. Aici tinerii vor avea ocazia să afle informații utile zilnic, oferte de locuri de munca, cât și să interacționeze și să schimbe idei.

Dacă ai între 15 şi 18 ani, vrei să te dezvolți și să înveți cum să-ţi gestionezi resursele financiare, vrei să afli mai multe despre tine şi despre cum poţi reuşi în viaţă, trimite un email la adresa office@desenamviitorul.ro și spune care este motivaţia ta de a participa la acest curs.
Adaugă numele, prenumele, vârsta şi centrul rezidenţial din care provii,  sau înscrie-te la asistentul social responsabil de tine.

Înscrierile se fac până pe data de 01.03.2012. 

 

Proiect finanţat de Comisia Europeană, prin programul Tineret în acţiune, Acţiunea 1.2 – Iniţiative ale tinerilor. 

Articole asemanatoare:

Un comentariu

  1. […] Toti avem prioritate – „De noi depinde viata lor!” […]

Posteaza un comentariu