Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On January - 1 - 2012

Punţi către Cunoaştere, proiect al Asociaţiei Young Initative, in derulare de mai bine de un an, a devenit în scurt timp pentru mine şi pentru ceilalţi voluntari un proiect de suflet. Copiii de la Centrul de Primire Urgenţe Copil Abuzat Sector 4 sunt cei pentru care proiectul a luat naştere, dar sunt totodată cei pentru care noi, voluntarii, mergem acolo cu inimile deschise şi  de fiecare dată, la orice vizită sau activitate, totul capătă o semnificaţie aparte.

Pentru ca aceşti copilaşi care ne-au câştigat afecţiunea, încrederea şi dragostea, merită pe lângă atenţie şi afecţiune, mult mai mult decât au în momentul de faţă şi pentru că suntem şi într-o perioadă în care suntem mult mai predispuşi să dăruim, anul acesta am putut organiza o mică serbare în cadrul proiectului “Punţi către Cunoaştere” cu ocazia Crăciunului. Ţinem să le mulţumim celor care au contribuit cu donaţii pentru această cauză doarece fără acest ajutor nu am fi putut să avem o zi atât de reuşită.
Orice perioadă de timp petrecută cu ei acolo este un moment special, însă serbarea de Crăciun a adus împreună mai multe stări: inocenţa copilăriei, bucuria redescoperirii sărbătorilor de iarnă, încrederea într-o lume mai bună, credinţa că Moş Crăciun într-adevăr există, mulţumirea din tot sufletul pentru cadourile primite, dar şi emoţia descoperirii unui cadou primit, zâmbetul şi expresia împlinită ce s-a putut citi pe feţele piticilor care şi-au primit cadourile pe care le aşteptau de ceva timp.

 

În data de 16 decembrie, o mulţime de jucării, dulciuri, cărţi de colorat şi alte instrumente au fost aduse la centrul unde ne desfăşurăm activitatea.

În jurul orelor 16, ziua de sarbatoare a început în sala de joacă a copiilor, unde au fost prezenţi toti copiii din centru, de la cei mai micuţi la cei mai mari, împreună cu voluntarii acestui proiect. Copiii au dat tonul sărbătorii şi au început prin a ne spune poezii pe care le-au învăţat special cu ocazia sărbătorilor de iarnă, continuând apoi cu colinde cântate din tot sufletul. Pentru că au fost cuminţi, Moş Crăciun a fost prezent şi el cu cadouri pentru fiecare din ei.

 

Copiii s-au bucurat, aşa cum era de aşteptat, de cadourile primite şi am putut citi din nou mulţumirea dar şi bucuria aceea îmbrăcată în inocenţa tipica varstei pe care au avut-o pe chip când l-au zărit pe Moş Crăciun.
Noi am avut ocazia să ne bucuram încă o dată alături de ei şi să simţim cum pentru cateva clipe redevenim copii şi cum putem să ne bucuram şi noi de cadouri primite şi de magia care plutea în aer.
Ziua aceea a fost un adevărat succes, o ocazie unică pentru noi să petrecem timp alături de copilaşi, sa le înregistrăm în suflete feţele lor fericite şi să simţim că pentru o clipă măcar  timpul se opreşte în loc şi întreg universul contribuie la o clipă perfectă pentru nişte copii minunaţi!

 

Mulţumim din suflet tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei zile minunate!

Mulţumiri  voluntarilor şi coordonatorilor acestui proiect: Cătălina împreună cu micuţul Andrei, Răzvan, Dani, Maria, Anamaria, doamna Monica, Carmen, Paul, Mihaela, George, Oana, Petruţa, Irina, Ruxandra!

 

Voi reuşiţi de fiecare data să aduceţi un zambet! La mulţi ani plini de zâmbete!

Nota: Conform legislatiei in vigoare, ne este interzis sa publicam fotografii in care apar copii abuzati (si pot fi recunoscuti). Drept urmare, am introdus poze de la diverse activitati din cadrul proiectului.

 


Articole asemanatoare:

Un comentariu

  1. […] Pentru copiii abuzati din Sectorul 4, Mos Craciun exista! […]

Posteaza un comentariu