Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On January - 7 - 2012

Pe când avea doar 12 ani,  fondatoarea proiectului Everybody Dance Now!, Jackie Rotman, a dansat hip-hop pentru 80 de adolescenți cu handicap. Ca răspuns la o dificultate tehnică, ea și-a adaptat interpretarea și a invitat pe scenă membrii audienței pentru a avea posibilitatea de a se exprima prin dans în propriul stil. De la zecile de adolescenți bucuroși şi plin de încredere în sine datorită dansului, ea a realizat că dansul este mai mult decât o activitate fizică, este o forţă puternică creatoare, care poate să aducă oamenii împreună şi să le dea bucurie și stimă de sine.

Doi ani mai târziu, inspirată de a acţiona, Jackie a mobilizat trei dintre prietenii ei de dans pentru a preda hip-hop în mod voluntar, la trei şcoli elementare locale. Îndrumați de Julie McLeod, directorul executiv al Alianţei de Dans din Santa Barbara, ei au creat Everybody Dance Now! (EDN!), au format un consiliu consultativ de lideri comunitari care au susţinut ceea ce făceau, a scris un rezumat executiv, a contactat diferite şcoli şi a început să organizeze cursuri gratuite de dans în şcoli, care au culminat cu un spectacol de primăvară după trei luni.

Cursurile sunt pentru programele after-school, complexele de locuințe cu venituri reduse, pentru cei fără adăpost etc. De asemenea, este un serviciu de învăţare prin intermediul unor reprezentaţii trimestriale de sensibilizare la aziluri de bătrâni, pentru colectări de fonduri, precum şi diverse evenimente din comunitate.

Echipa EDN! luptă ca să ajute tinerii să-și cultive aprecierea și respectul de sine, să își mențină corpul într-o formă bună, îi ajută să se exprime prin creativitate, îi învață cum să se reacționeze în fața provocărilor și le extind perspectivele pe care le pot avea în cadrul comunității.

În Santa Barbara, circa 1.800 de tineri sunt considerați a fi predispuși la riscul de a intra într-o bandă, iar alte 40 de milioane de copii din țară nu au activități care să le aisgure siguranța după școală. O altă problemă cu care se confruntă tinerii din Statele Unite este obezitatea, ceea ce accentueaza stima de sine scăzută și îi face vulnerabili la presiunea de grup.

Everybody Dance Now este un program care inspiră tinerii să se exprime liber, sunt înconjurați de prieteni și le oferă alternativele pozitive la violenţă şi droguri.

Pe măsură ce tot mai multe organizaţii comunitare au auzit despre EDN! și ei au au vrut cursuri de dans, așa că EDN! s-a extins rapid, pentru a răspunde nevoilor comunităţii. De îndată ce Jackie a realizat că a intrat în concurenţă cu alte studiouri locale, care puteau să plătească instructorii, ea a început să scrie aplicaţii de finanţare la diferite fundaţii şi instituții judeţene, pentru a plăti instructorii şi pentru a putea acoperi alte cheltuieli. EDN! a fost un mare succes la obținerea de finanțări nerambursabile competitive.

Azi, după o tranziţie de conducători de succes, EDN! Santa Barbara este acum condusă de o echipă formată din 8 membri tineri. Din anul 2005 au servit peste 1.000 de elevi, în Santa Barbara County şi continuă să le ofere și în prezent câte 17 ore pe săptămână.

În primăvara anului 2010, Everybody Dance Now! a fost participat la unul dintre cele mai de  succes show-uri din America, America’s Best Dance Crew’s. După aceea, au primit e-mailuri de la oameni din toată lume, din țări precum Peru, Elveţia, Irlanda, China, şi Rusia, şi, de asemenea, în SUA şi Canada, fiind inspirați de modul de predare al celor de la Everybody Dance Now! Mulţi oameni au fost dornici să înceapă acest proiect la ei în oraș, dar nu știau de unde să pună bazele. Din această nevoie, EDN! s-a extins, pentru a oferi resurse, mentorat, formare şi sprijin tinerilor. În prezent, EDN! are reprezentanți în 10 oraşe pe tot teritoriul StatelorUnite.

Dacă ți-a plăcut povestea lor și vrei să afli mai multe despre proiectul Everybody Dance Now! Naţional, accesați pagina oficială http://www.everybodydancenow.org/

 

 

Articole asemanatoare:

Un comentariu

  1. […] Lectii de viata in pasi de dans […]

Posteaza un comentariu