Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea Teodor On January - 29 - 2012
Braga Photos

Sursă foto: http://www.tripadvisor.com/

Se ştie că voluntariatul este un gest important pe care oricare individ îl poate face în scopul deservirii comunităţii .  Acest ajutor poate însemna ajutor social sau financial pentru persoane cu o condiţie materială delicata, promovarea culturii şi a educaţiei sau mai nou, scoaterea din anonimat  a unul oraş.

În Portugalia, tot mai multe persoane  se implică în proiecte ce ţin de voluntariat, din dorinţa de a se face utili sau de a acumula experienţe noi; acţiune care, în anul 2012,  a dus la câştigarea titlului de “Capitala europeană a tineretului” a anului” pentru oraşul Braga.

Capitala Europeană a Tineretului este un proiect al Forumului European de Tineret. Ea încearcă să sensibilizeze cu privire la contribuţiile pe care tinerii pot aduce la o comunitate – prin participarea civică – şi la viaţa culturală, economică şi politică a unui oraş. In ultimii trei ani, titlul a fost distins la Rotterdam (Olanda) în 2009, Torino (Italia) în 2010, şi la Anvers (Belgia) în 2011.

Braga Photos

Sursă foto: http://www.tripadvisor.com/

Deşi nu este un oraş  cunoscut pentru mulţi, acesta este sediul a numeroase instituţii de voluntariat, precum:
Portuguese Youth Institute, The Federation of Youth Associations sau Consiliul local pentru tineret.

Comisia Europeană nu considera  voluntariatul doar un ajutor la formarea anumitor competenţe personale, ci o cheie pentru solidaritatea şi coeziunea socială, contribuind la creşterea favorabilă a incluziunii, la dezvoltarea cetăţeniei europene şi la comunicarea interstatală ca şi o arma împotriva discriminării.

Asadar, in acest an, Braga va propune un program complet de evenimente şi activităţi care să faciliteze participarea şi să ajute tinerii să joace un rol activ, contribuind astfel, în mod real, la viaţa comunităţilor lor.

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu