Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On July - 15 - 2015

1. Curs de formare “The Power of Non Formal Education”

În perioada 23-28 octombrie 2015, Italia va găzdui cursul de formare “The Power of Non Formal Education”. Scopul principal al cursului este de a îmbunătăți impactul educației nonformale și dezvoltarea capacității tinerilor de a se implica în problemele societății (de la nivel local la nivel european).

Pe parcursul proiectului, tinerii vor experimenta diverse tehnici și metode utilizate în educația nonformală, vor analiza rolul și percepția educației nonformale în diferite țări din Europa și vor face schimb de exprientă în utilizarea educației non-formale pentru a promova diversitatea culturală și învățarea interculturală.

Toate costurile de participare sunt acoperite de Agenția Națională din Italia și România. Pentru mai multe detalii despre acest proiect și cum puteți aplica, găsiți pe pagina aceasta. Data limită pentru înscriere este 20 iulie 2015.

2. Curs de formare – Tolerance: A Fact or a Fiction

Asociația Support for Youth Development din Cluj-Napoca face apel de selecție pentru un program de schimb intercultural. Acesta va avea loc în Jasenie, Slovacia, în perioada 5-13 septembrie 2015.

În cadrul proiectului, vor participa tineri din Slovacia, România, Bulgaria, Turcia, Serbia și Georgia. Vârsta minimă de participare este de 16 ani. Costurile de călătorie și acomodare sunt acoperite în proporție de 100%. Se va achita doar o taxă de 100 de lei , pentru participare și pregătire.

Deadline înscrieri: 20 iulie 2015. Pentru aplicări, sunați la nuărul 0728-860568 (Luni – Sâmbătă, orar 10.00-19.00) sau solicitați detalii suplimentare la s4yd.erasmus@yahoo.com.

3. Recrutare voluntari: Asociația Atelierul de Creație

Asociația Atelierul de Creație are nevoie de voluntari pentru a-și continua misiunea de susținere și promovare a creatorilor talentați și originali. Aceștia sunt în căutare de redactor sau fotograf amator/cu experiență, organizator de evenimente, pasionat de social media sau, pur și simplu, creator de lucruri frumoase. Nu se cere experiență, doar entuziasm și pasiune pentru tot ce înseamnă Inspiratie, Design & Handmade.

Un aspect important este faptul că nu contează în ce oraș al României locuiești sau dacă ești în afara țării, deoarece comunicarea se poate realiza via e-mail, skype. Beneficiile unei astfel de experiențe sunt acelea că vei avea acces la toate activitățile Atelierului: promovare brand/eveniment propriu, vei afla cum funcționează o revistă, vei avea posibilitatea de a organiza evenimente/ateliere sau alte proiecte, posibilitatea de a cunoaște domenii creative ca: jurnalism, design, handmade, fotografie, marketing etc., vei beneficia de legitimații și acreditări pentru evenimente, concerte și nu numai

Pentru a dispune de toate aceste oportunități, voluntarul va trebui să scrie articole originale pentru una din rubricile Atelierul sau într-una nouă (creată de voluntar), să ofere ajutor la organizarea evenimentelor și participarea la acestea, să aleagă un departament în care să se implice.

Înscrierile se pot face până pe data de 22 iulie. Pentru mai multe detalii, accesați pagina oficială: http://www.revista-atelierul.ro

 

 4. Poziții finanțate pentru jurnaliștii balcanici la BIRN Summer School

Proiectul este deschis pentru toți jurnaliștii interesați de reportaje de investigație. Acesta se va desfășura în perioada 23 – 29 august, în Duress, Albania.

Printre lectorii prezenți la evenimentele anterioare s-au numărat jurnaliști de la The Guardian sau BBC, precum și laureați ai Premiului Pulitzer. Și lista din acest an va cuprinde unele dintre cele mai interesante nume din jurnalism din întreaga lume.

Participanții la școală vor fi împărțiți în grupuri, pentru a lucra la schițe de idei pentru investigație. Cele mai bune trei grupuri vor fi recompensate cu sprijinul financiar să continue cercetarea lor și vor fi ghidate de editori seniori BIRN.

Subiectele în baza cărora se va lucra vor fi legate de găsirea și păstrarea sursei, tehnici de intervievare, raportarea asistată de calculator, utilizarea de social media și siguranța online și offline.

Eligibili pentru școală sunt jurnaliști cu cel puțin 3 ani de experiență în jurnalism, editori interesați în încurajarea rapoartelor de investigație în mass-media lor, reprezentanții instituțiilor de învățământ superior interesate de încorporarea jurnalismului de investigație în curriculum-ul lor, corespondenții internaționali din Balcani sau din altă parte, interesați să afle despre provocările cu care se confruntă colegii lor din regiune, reprezentanții organizațiilor implicate în lupta împotriva crimei organizate și corupției.

Sunt disponibile burse complete pentru candidații excepționali din regiunea balcanică. Bursele vor acoperi taxa de școlarizare, care include toate materialele, cazarea și toate mesele. Aceste burse vor fi acordate pe bază de merit si nevoie si pot acoperi în plus până la 100 de euro din costul călătoriei.

Termenul limită pentru înscrieri este 25 iulie 2015. Mai multe informații găseiți pe site-ul oficial http://www.balkaninsight.com/en/birn-summer-school/birn-summer-school-2015-in-albania sau pe adresa de email jelena.cosic@birn.eu.com

 

5. Proiecte de voluntariat în Europa, Asia sau America de Sud

Prin programul Global Citizen oferit de AIESEC, ai ocazia de a ajuta comunitatea locală dintr-o anumită țară, timp în care îți îmbunătățești diverse abilități, de la public speaking, la team work.

Proiectele durează între 6 și 8 săptămâni, și ai ocazia să pleci în Europa, Asia, America de Sud sau Africa. Cazarea este asigurată, iar uneori și o masă sau două, în funcție de proiect. Investiția în program este de 150 euro, plătită în două tranșe. În cadrul programului, poți găsi proiecte din domeniul tău de interes: mediu, sănătate, educație, cultură si dezvoltare de ONG-uri. Pe parcursul aventurii tale, vei dobândi experiență într-un mediu multicultural și îți vei dezvolta abilitățile de comunicare, antreprenoriat, responsabilitate socială. În același timp, îți vei face prieteni din toate colțurile lumii și vei avea parte de multă distracție.

Mai ai timp să te înscrii până pe 25 iulie. Aici poți citi mai multe detalii despre acest program: www.aiesecbucharest.ro/global-citizen

 

6. Reminder: Premiul european pentru tineret (EYA) 2015

Elevii şi tinerii inovatori care au până în 30 de ani, din unul din statele membre ale Consiliului Europei, Belarus sau Kosovo, pot să îşi înscrie proiectele într-una din cele șase categorii:

Viaţă sănătoasă: nutriţie, servicii medicale; Învăţare inteligentă: educaţie, e-abilităţi, ştiinţă deschisă; Conectarea culturilor: arte, jocuri, diversitate; Fii verde: energie durabilă, mobilitate, dezvoltare urbană durabilă; Cetăţenie activă: jurnalism liber, guvern deschis, coeziune socială; Probleme financiare: educaţie/alfabetizare financiară, angajare, consumerism inteligent.

Data limită pentru nominalizări este 29 iulie 2015. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul Eurodesk: http://www.eurodesk.ro/program.php?progid=RO0010000137

 

 7. International Youth Day 2015 Photo Competition

Pentru a celebra Ziua Internațională a Tineretului 2015, “Youth Civic Engagement” invită tinerii din întreaga lume să se alăture unui concurs de fotografie și să fie parte a unei campanii online, care arată cât importantă este angajarea și participarea tinerilor pntru realizarea dezvoltării durabile umane. Participanții vor trebui să prezinte fotografii cu povești ale tinerilor, arătând modul în care aceștia se angajează să promoveze activitățile de implicare civică pentru schimbare. Fotografia câștigătoare va fi prezentată la evenimentul Ziua Internațională a Tineretului, pe 12 august, în sediul ONU și on-line (prin intermediul platformelor Social Media @ UN4Youth și @ undp4youth) și pot fi utilizate pentru World Tineret.

Ultima zi pentru înscriere a fotografiilor este 30 iulie 2015. Aflați aici mai multe detalii:

 

 8. IMS Photo Contest 2015 “Mountain.Faces”

csm_IMS_2013_Quo_CLIMBis__c_Marko_Prezelj__6__ca70433f70

www.imsphotocontest.com

Concursul este dedicat tuturor fotografilor amatori sau profesionali, cu vârsta minimă de 16 ani. Având ca tematică “Mountain.Faces”, competiția are scopul de a găsi imagini care să reprezinte perspectivele individuale ale munților, cu toate fețele sale, precum și cuceritorii și locuitorii acestora. Munții din întreaga lume spun povești despre alpiniști cucerind pereți abrupți, oameni de munte care trăiesc între formațiuni de roci abrupte, care luptă zilnic împotriva forțelor naturii, și animale care s-au adaptat la situații aproape ireale. În cele din urmă, ceea ce contează este unicitatea momentului capturat pentru eternitate.

Pentru prima dată în istoria concursului IMS, există două categorii de concurs – Kiku Photo Award  și DJI Aerial Photo Award. Înscrierea în competiţie este gratuită. Premiile sunt în valoare de 6600 euro și sunt împărțite în două categorii: câștigătorii juriului și câștigătorii publicului.

Pentru a afla mai multe detalii despre regulamentul competiției și cum vă puteți înscrie găsiți pe site-ul oficial IMS Photo Contest . Data limită pentru a trimite materialele foto este 31 iulie 2015.

 

9. CineParK – Cinematograf în aer liber

cinepark-herastrau-cinematograf-in-aer-liberPrimăria Municipiului București, prin Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, redeschide în perioada 3 iulie – 9 august 2015, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, cinematograful în aer liber – CineParK.

Aflat la a patra ediție, CineParK oferă oamenilor o altă variantă de a-și petrece timpul în aer liber, fiind, în același timp, o alternativă gratuită și accesibilă la cinematograful clasic. Pe parcursul a 6 weekenduri, bucureștenii au la dispoziție un program care include aproximativ 30 de filme de referință. Pentru  cei mai mici spectator vor fi ecranizate seriale de animație în fiecare sâmbătă și duminică de la orele 18:00.

Astfel, timp de 3 zile, săptămânal, publicul va găsi atracții noi și o înfățișare diferită, fresh și modernă a evenimentului. Vor fi proiectate, pe un ecran în aer liber, filme artistice de acțiune, dramă, mister, comedie, thriller și aventuri în fiecare vineri, sâmbătă și duminică de la orele 19:30.

Accesul publicului în cadrul evenimentului CineParK este gratuit. Programul evenimentului poate fi găsit aici: http://gratuitor.ro/cinepark-cinematograf-gratuit-in-aer-liber-in-parcul-herastrau/

 

 10. JOURNEYS – filmele lunii iulie la Cinema Art Yourself Gallery

Tot pentru cinefili mai este și această oportunitate. Cinema Art Yourself Gallery propune o serie de filme despre călătorii ca și catalizator al unei transformări interne și descoperiri sociale, cu și despre drumuri încrucișate, neînțelese, schimbătoare, predeterminate sau circulare, cu soare și cu ceață. În fiecare zi de joi, sunteți așteptați la Cinema Art Yourself Gallery, de la ora 19:00.

Pentru luna iulie, vi s-au pregătit următoarele ecranizări:
16 iulie 2015: Barry Lyndon, regia Stanley Kubrick, 1975
23 iulie 2015: Badlands, regia Terrence Malick, 1973
30 iulie 2015: Pierrot Le Fou, regia Jean-Luc Godard, 1965

Intrarea este liberă. Mai multe detalii despre proiecţii găsiţi accesând sursa acestuia http://gratuitor.ro/journeys-filmele-lunii-iulie-la-cinema-art-yourself-gallery/ sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/events/1583557401909400/

 

 11. Adoptă o Casă la Roşia Montană

Acesta este un program de salvare a patrimoniului cultural şi a comunităţii tradiţionale de la Roşia Montană şi din satele învecinate. Programul este iniţiat de Alburnus Maior, asociaţia locală dedicată protejării drepturilor membrilor comunităţii de la Roşia Montană, în parteneriat cu ARA – Arhitectură. Restaurare. Arheologie.

totb.ro

totb.ro

În cadrul proiectului, se organizează ateliere de restaurare a clădirilor istorice valoroase și conservare arhitecturală, alături de meşteri şi lucrători locali sau din afara comunităţii şi cu voluntari. Cum te poți implica și tu?

Înscrie-te ca voluntar

Activitățile în calitate de voluntari variază în funcție de abilităţile şi cunoştinţele cu care poţi contribui, urmărind oportunităţile pe care le oferă organizatorii prin acest program. Momentan, înscrierea ca voluntar implică suportarea cheltuielilor pentru transport şi cazare. Organizatorii pot să asigure legătura cu familiile care asigură locuri pentru campare sau cazare.

 Donează bani sau materiale şi servicii

Poţi alege să donezi bani pentru un proiect anume sau chiar pentru un capitol al unui proiect, sau poți contribui cu unelte şi scule necesare, materiale sau servicii necesare. De asemenea, se pot face donații pentru susţinerea activităţii de voluntariat, aceasta atrăgând după sine implicarea mai multor voluntari și finisarea proiectelor propuse.

Despre acest program și cum te poți implica în dezvoltarea lui, găsești informații aici: http://www.adoptaocasa.ro/cum-ma-implic

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu