Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On January - 5 - 2012

După ceva timp petrecut în sfera voluntariatului încercând să spunem împreună povestea acestuia, ne-am dat seama că despre voluntariat se pot spune multe lucruri. Aşa că alegem la început de an să împărtăşim o parte din aceste lucruri cu voi, cei care ne citiţi, cei care ne ajutaţi să spunem împreună povestea voluntariatului, oferindu-ne de atâtea ori exemple demne de urmat, celor care simţiţi voluntariatul şi faceţi un scop în viaţa din asta sau celor care sunteţi încă la început de drum în ceea ce priveşte voluntariatul.

De foarte multe ori cuvintele au o putere nemăsurată. De-a lungul timpului, au existat multe fraze care au stat în picioare în faţa timpului tocmai datorită mesajului puternic pe care l-au avut de transmis. Să nu uităm de nemuritorul Gandhi care a rostit: “Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”.
Alături de această frază, am găsit şi altele, la fel de valoaroase şi cu un mesaj cel puţin la fel de pătrunzător ca acesta, pe care vi le oferim. Ca inspiraţie. Ca motivaţie. Ca un mijloc de a reflecta.
1. “Există două modalităţi de a împrăştia lumină: să fii lumânarea sau oglinda care o reflectă.” (Edith Wharton)

2. “Voluntarii nu sunt plătiţi nu pentru că nu au nicio valoare, ci pentru că sunt de nepreţuit.” (Sherry Anderson)

3. “Nu poţi lăsa urme în nisip atâta timp cât stai jos.” (Nelson Rockefeller)

4. “O civilizaţie înfloreşte atunci când oamenii plantează copaci în umbra cărora nu vor sta niciodată.” (proverb grec)

5. “Voluntarii reprezintă IUBIREA în mişcare.” (autor anonim)

6. “Ia toate deciziile în viaţă gândindu-te la persoana care ai vrea sa devii.” (Dr. Paul Homoly)

7. “Fără îndoială că un grup mic dar dedicat şi gânditor de cetăţeni poate schimba lumea; de fapt, este singurul lucru care a schimbat lumea până acum.” (Margaret Mead)

8. “Munca în folosul altora este ceea ce plăteşti pentru locul tău pe pământ.” (Mohammed Ali)

9. “Niciodată înaine, omul nu a avut o aşa mare capacitate de a controla mediul în care trăieşte, capacitatea de a pune capăt foametei, sărăciei sau dezastrelor. Avem puterea de a fi cea mai bună generaţie pe care a cunoscut-o vreodată omenirea.” (President John F. Kennedy)

10. “Voluntarii sunt singurele fiinţe de pe faţa pământului care reflectă compasiune, grijă nemasurată, răbdare şi dragostea adevărată pentru naţiune.” (Erma Bombeck )

11. “Voluntariatul este cel mai bun exemplu de democraţie. Votăm la alegeri, dar când te oferi voluntar, votezi în fiecare zi pentru comunitatea în care vrei să trăieşti.” (Marjorie Moore)

Închei aici, chiar dacă mai sunt multe de spus despre voluntariat. Voluntariatul este, după părerea mea, un sac fără fund când vine vorba de a spune lucruri frumoase. Iar noi vom încerca să evidenţiem acest lucru de fiecare dată când vom avea ocazia. 😀

Articole asemanatoare:

Categorii: Voluntariat