Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On November - 23 - 2011

Generația tânără dispune de o capacitate extraordinară de creativitate, inovație, generozitate și dorință de a schimba ceva în societatea actuală. Singurul lucru de care au nevoie este doar un impuls care ar  stimula mecanismul de formare individuală și socială. În sprijinul acestui fenomen vine o acțiune, numită Platforma Edgeryders, care are scopul de a atrage cât mai multe persoane dornice în a-și face cunoscute experiențele vieții, oferind celorlalți membri șansa de a învăța din succesele sau eșecurile lor; dar și persoane care sunt interesate să preia anumite idei și concepții.

Ce este Platforma Edgeryders?

Edgeryders este un joc social menit să construiască un mediu instruit în care primești ajutor și în care membrii se inspiră unii de la alții. Scopul principal al acestei acțiuni este interacțiunea dintre persoane, indiferent de vârstă, sex, apartenență socială, confesiune religioasă etc.

Cum funcționează?

În cadrul acestui joc, fiecare  împărtășește ceea ce face, cu prietenii de pe facebook și twitter, comunică cu alți membri Edgeryders și comentează postările lor. Executând aceste activități, capătă o anumită reputație. Trebuie de menționat faptul că aceasta nu este o competiție și că toți participanții la activitate prezintă importanță în aceeași măsură. De online casino fapt, scopul acestui instrument este de a ajuta nou-veniții să intre în contact cu persoanele care sunt deja capabile și dispuse să ajute și să joace împreună cu aceștia. 

De ce este nevoie de un astfel de proiect?

Prin implicarea în cadrul acestui proiect, oricine are șansa de a descoperi alte strategii ce determină dezvoltare personală, de a afla cheia succesului de la oameni care inventeaza noi joburi și răspund unor altfel de nevoi decât cele tradiționale, astfel încât să-și găsescă locul în lume. Oferta este valabilă atât pentru persoane fizice, cât și pentru instituții publice, organizații nonprofit sau o afacere socială, toate dornice să ia parte la construirea tinerei generații europene.

Astfel, devenind membru:

– Primești ajutor în propria evoluție. Află ce pun la cale cei mai creativi și generoși tineri din Europa, ia legătura cu aceștia și lasă-te inspirat pentru ceea ce vrei să faci în continuare;

– Poți inspira multă lume împărtășindu-le povestea ta, cu suișuri și coborâșuri. Povestind rețeta succesului, îi poți ajuta pe ceilalți să pășească mai siguri în viitor;

– Privești lumea prin ochii tinerilor, pentru a înțelege problemele cu care se confruntă;

– Poți fi mentorul tinerilor, făcându-i conștienți de ceea ce ai realizat și de oportunităție pe care i le poți oferi;

– Te faci auzit! Poți influența factorii de decizie din spectrul european, optând pentru ceea ce este nou și echitabil, pentru ceea ce merităm; decizii care ar putea facilita drumul tău și al celorlalți către viitor.

Cine sunt beneficiarii acestui program?

Deși tinerii sunt ținta principală, echipa Edgeryders este dispusă să ajute pe oricine face apel la serviciile acesteea. În plus, o colaborare între diferite generații ar fi o bună oportunitate de a face schimb de experiență, în urma cărora, fiecare dintre cei implicați ar avea de câștigat și de învățat lucruri noi sau pur și simplu cărora nu le acordau destulă importanță.

Unde poți afla mai multe despre Edgeryders?

Dacă te-ai hotărât să te implici în acească acțiune sau pur și simplu vrei să afli mai multe detalii, poți accesa pagina oficială http://edgeryders.ppa.coe.int, unde găsești mai multe informații, instrucțiuni de înscriere și date de contact.

Articole asemanatoare:

Un comentariu

Posteaza un comentariu