Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Eliza Vaş On November - 5 - 2011

Gala Premiilor în Educaţie a avut loc pe data de 2 noiembrie 2011, la Palatul Parlamentului. Responsabilă pentru organizarea acestui eveniment a fost Fundaţia Dinu Patriciu,  iar scopul acţiunii a vizat premierea persoanelor, instituţiilor şi a organizaţiilor pentru merite deosebite în domeniul educaţiei.

Printre câştigători, s-a numărat şi Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” , ce a obţinut premiul II la categoria ONG-ului anului în domeniul educaţiei. Pe lângă recunoaşterea la nivel naţional a activităţilor cercetaşilor, ONG-ul a fost recompensat şi cu suma de 10 000 de euro pentru locul ocupat în clasament.

Referitor la premiul câştigat, Bianca-Nesiu Bedreag, preşedinte ONCR, a făcut următoarea afirmaţie: “Acest premiu ne arată că în Romania cercetaşii ştiu să facă educaţie. Efortul voluntarilor din cadrul organizaţiei şi rezultatele cercetaşilor din intreaga ţară ne-au adus această recunoaştere. Este pentru a doua oară în acest an când educaţia non-formală pe care o oferim tinerilor ne este recunoscută, după ce Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului  ne-a alocat o zi specială pentru activităţi cercetăşeşti ăn programa şcolară din 2012. ”

Organizaţia Naţională ”Cercetaşii României” (ww.cercetasiiromaniei.ro), prescurtat ONCR,  este una dintre cele mai mari organizații de tineret din România, cu circa 2500 de membri în 53 de centre locale (filiale) răspândite în toată ţara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifică propria activitate în funcţie de specificul local şi de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii acesteia să devină cetăţeni responsabili ai comunităţilor în care trăiesc. Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondială prin apartenenţa ei ca membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org) şi este singura din ţară recunoscută ca atare. Organizaţia mondială numără în prezent peste de 31. 000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii.

Articole asemanatoare:

Categorii: Diverse, Voluntariat

Un comentariu

  1. […] Locul II pentru Cercetasii Romaniei la Gala Premiilor in Educatie […]

Posteaza un comentariu