Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Alo? Aici Telefonul Copilului! Care sunt rezultatele dupa 10 ani? | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Oana Vasiliu On October - 11 - 2011

Astăzi Telefonul Copilului a împlinit 10 ani de existență, 10 ani frumoși în care pot spune că am participat activ la cel puțin trei campanii ale lor. Este un proiect drag mie, din care am făcut parte ani în urmă, însă mereu mă energizează și-mi creează bună-dispoziție. Rezultatele s-au văzut în statistici și cazuri soluționate, însă mai ales în sincerele mulțumiri oferite de Cătălina Florea, Director Executiv al Asociației Telefonul Copilului, în conferința de presă de astăzi, membrilor Consiliului Copiilor Spune!, reprezentați în sală de către mine și Andrei Coșuleanu. Deși consiliul și-a încetat activitatea cu ceva timp în urmă, Cătălina Florea nu ne-a uitat organizația și nici ajutorul pe care l-am adus la nivel național.

 

Ce este Telefonul Copilului ?

Asociația Telefonul Copilului este o organizație neguvernamentală, non-profit, activă în domeniul protecției drepturilor copilului. În fiecare zi a săptămânii, în intervalul orar 08.00-00.00, la Telefonul Copilului sună copii și părinți la linia de asistență gratuită, unică la nivel european, 116 111, specializată în domeniul protecției drepturilor copilului.

12 milioane de minute de consiliere pentru drepturile copiilor

Problemele celor care sună la Telefonul Copilului variază de la nevoia de comunicare cu părinții, tristețe și singurătate, probleme legate de divorțul părinților sau probleme sentimentale. Numărul cazurilor de abuz au crescut semnificativ în ultimii trei ani, media fiind de 98%.

Din 2001, asociația a preluat aproximativ 1,7 milioane de apeluri care însumează 12.000.000 minute de consiliere. Un procent de 74% revin cu telefon la 116 111, ceea ce demonstrează încrederea pe care o au acești copii în specialiștii de la celălalt capăt al firului.

Îngrijorător este de asemenea faptul că cele mai multe apeluri sunt primite de la copii cu vârste cuprinse între 10-15 ani. Cu toate acestea, 30.000 de cazuri au fost soluționate de Asociația Telefonul Copilului împreună cu autoritățile abilitate.

Noi le urăm un sincer ”La mulți ani” și să crească în continuare, pentru că societatea civilă are nevoie de ei. Așteptăm ediția de anul viitor și sper să mă număr și atunci printre participanți.

Promo-ul de anul acesta pentru Telefonul Copilului îl puteți urmări aici:

Articole asemanatoare:

Categorii: Diverse

Posteaza un comentariu