Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
ASER vă invită la Clubul Studenţilor Diplomaţi | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On November - 15 - 2013

Studenţii pasionaţi de diplomaţie de la ASE, SNSPA, Universitatea Bucureşti, Universitatea Dimitrie Cantemir, Titu Maiorescu sau Româno-Americană sunt invitaţi să participe la proiectul Clubul Studenţilor Diplomaţi.

AfisCSDcmykJPG (1)Proiectul se desfășoară în perioada 13 noiembrie – 1 decembrie și cuprinde patru etape independente: Conferinţa, Mesele rotunde, Săptămâna diplomaţiei și Comunitatea Studenţilor Diplomați.

Conferinţa cu tema „Diplomaţia multilaterală – cadrul predilect de promovare a politicii externe româneşti?” a avut loc în data de 13 noiembrie în Aula Magna din cadrul Academiei de Studii Economice şi s-a bucurat de prezenţa unor personalităţi din mediul diplomatic precum: Bogdan Aurescu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Excelențele lor, ambasadorii Ion Goriță, Elena Ştefoi, Liviu Bota şi directorul executiv al Institutului Aspen din România, Andrei Ţărnea.

A doua etapă va cuprinde Mesele rotunde şi se va desfășura pe data de 21 noiembrie. În cadrul acestora se vor dezbate teme precum:

  • Implicarea diplomatică în plan multilateral pe linia secvențială de securitate;
  • Concentrarea pe teme transversale unde România poate aduce valoare adăugată;
  • Buna valorificare a capitalului în organizațiile internaționale;
  • Diplomația multilaterală axată pe apartenența la UE.

Douăzeci de studenţi selectaţi vor lua parte la activităţile din cadrul Săptămânii diplomaţiei care vor avea loc în perioada 25 noiembrie – 1 decembrie. Timp de 7 zile se vor desfăşura trainiguri, workshopuri și dezbateri pe teme din domeniul diplomației, în cadrul cărora participanţii vor lua contact cu profesori universitari, diplomați, dar și cu traineri de succes. Această etapă se va încheia printr-un dineu elegant, în stil diplomatic.

Ultimul pas este reprezentat de Comunitatea Studenților Diplomaţi, locul în care pasionaţii de diplomaţie discută și comentează teme și idei noi din domeniu. De asemenea, Comunitatea oferă ocazia de dobândi noi cunoştinţe din  mediul diplomatic.

Clubul Studenţilor Diplomaţi este un proiect al Asociaţiei Studenţilor Economişti din România. Mai multe detalii puteţi găsi pe csd.aser.ro

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu