Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Costin Dedu On October - 29 - 2013

1396846_10202214086338451_2048063374_oÎntre 25 – 27 octombrie 2013, s-a desfășurat la Brașov Volunteque 3.0, eveniment aflat deja la a treia ediție. Volunteque reprezintă o experiență de învățare minunată, un eveniment la care au participat 100 de oameni pasionați de voluntariat, fiecare cu povestea proprie. Serviciul European de Voluntariat s-a aflat în centrul atenției în această perioadă prin prisma promovării și valorizării experiențelor din proiectele SEV, a implicării organizaţiilor acreditate și neacreditate, precum şi a voluntarilor, lucrătorilor de tineret şi a altor actori interesaţi de această tematică. Pe parcursul a 3 zile au avut  loc aproximativ 40 de ateliere.

Cei 100 de participanți reprezentând organizații de trimitere și găzduire acreditate, organizații care încă nu sunt acreditate, însă își doresc acreditarea sau au un potenţial de a dezvolta în viitor proiecte SEV, voluntari români și voluntari SEV, practicieni, lucrători de tineret, formatori, mentori,  au învățat și au schimbat experiența lor. Participanții au fost în același timp facilitatori și nimeni nu a simțit o barieră între cei care învață și cei care dau mai departe din cunoștințele lor. Au avut loc ateliere pe teme variate și extrem de interesante precum:

 • Totul despre SEV,
 • Povestea unei organizații de găzduire,
 • Mentor în SEV,
 • Erasmus ,
 • Ora de limba română în SEV,
 • Do It Yourself Fundraising,
 • Cofinanțare în SEV,
 • Recrutare şi selecție voluntari,
 • Şocul cultural,
 • Motivarea voluntarilor,
 • Acreditare SEV,
 • Managementul voluntarilor trimişi în SEV,
 • Comunitatea SEVex și multe altele.

1074328_10202221503963887_1449623131_oVolunteque face parte dintr-un proiect mult mai generos și care are multe de oferit celor care vor să afle și să utilizeze eficient informații, dar și know-how și expertiză în SEV. Proiectul gONG este un proiect best online casino finanțat de Comisia Europeană, derulat de Pro Vobis în parteneriat cu Asociaţia A.R.T. Fusion, Asociaţia CREATIV, Asociația Team for Youth și Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca și urmărește transmiterea informaţiilor la scară largă privind oportunitățile oferite de Serviciul European de Voluntariat către organizații și tineri, iar în acelaşi timp este axat pe creșterea calității proiectelor din acest domeniu.  Mai multe informații despre gONG sunt disponibile pe pagina dedicată de pe site-ul ProVobis,  gONG voluntariatul intră în-scenă.

O altă componentă a promovării stagiilor de voluntariat este reprezentată de comunitatea SEVex, care este deschisă tuturor celor care au fost voluntari SEV. Mai important însă, pe site-ul sevex.voluntareuropean.ro chiar și cei care nu au fost voluntari SEV au acces la unele secțiuni și pot afla informații utile. Vrei ca organizaţia ta să afle mai multe despre SEV ori îţi doreşti să iei legătura cu un SEVex – ist? Nimic mai simplu, pe site-ul deja menționat există un formular de solicitare care îți permite ca prin intermediul comunității să intri în legătură cu un voluntar SEV din regiunea ta, dornic de a împărtăși din experiența lui. De altfel, SEVex este o platformă ce urmărește să ofere sprijin și informații viitorilor voluntari cu ajutorul celor care au făcut deja un stagiu; de asemenea comunitatea acordă sfaturi despre cum poate fi valorificată experiența SEV inclusiv prin certificatul Youthpass și cum poate fi utilizată o asemenea experiență în plan profesional.

893369_10202223222606852_1712801217_oÎn ceea ce priveşte evenimentele din domeniu care se vor desfăşura în următoarea perioadă recomandăm atelierul TiA: Mentorat şi procesul de învăţare Organizat în cadrul proiectului gONG, în perioada 16-17 noiembrie, evenimentul se adresează actorilor din SEV precum: traineri din reţeaua de formatori Tineret în Acţiune, mentori, coordonatori de proiecte şi voluntari cu experienţă SEV. Pentru înscriere, trebuie completaţi acest formular, iar pentru detalii şi informatii suplimentare puteti scrie un email pe adresa anailie3009@gmail.com. Termenul limită pentru aplicare este 4 noiembrie.

Volunteque a fost o poartă, o cale pentru cei implicați, de a afla informații despre poveștile frumoase țesute în jurul Serviciului European de Voluntariat care va continua și în cadrul noului program Erasmus , 2014-2020. Pentru că suntem siguri că doriți să aflați mai multe despre ce se va întâmpla pe viitor, vă recomandăm să  urmăriți și pagina de facebook  ErasmusPlusRO, pentru mai multe informații.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu