Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On March - 15 - 2013


Ați făcut cunoștiință în luna decembrie cu echipa Upside Down, un grup de tineri entuziaști din Iași care și-au propus să utilizeze, în mod inteligent, resursele din jurul nostru pentru a crea produse și accesorii utile și inedite.

Mai exact, Upside Down este un start-up care se dezvoltă pe două direcții: reutilizarea creativă a resturilor materiale și deșeurilor pentru a crea produse noi, cu impact pozitiv asupra mediului și crearea de oportunități de muncă pentru persoane care provin dintr-un mediu economic defavorizat.

Pentru cei de la Upside Down, această iarnă a fost plină de evenimente și activități. În luna decembrie, au înființat atelierul propriu de producție în care bannere uzate, ambalaje Tetra-Pak, camere de cauciuc și resturi de materiale textile sunt transformate în produse alternative ca genți, portofele, sacoșe și huse de protecție. De asemenea, atelierul oferă posibilitatea de a personaliza portofele și genți sau diverse articole pentru evenimente: mape, coperți de cărți sau huse de protecție. În luna februarie s-a lansat și magazinul online prin care aceste accesorii vor fi comercializate.

Dacă prin câștigarea concursului Social Impact Award, echipa Upside Down a reușit să obțină finanțarea necesară pentru a-și implementa ideea, ei speră, ca acum, prin deschiderea magazinului online să poată dezvolta eficient și solid componenta de antreprenoriat social. Așa cum ne-au dezvăluit și în interviu, își doresc să creeze locuri de muncă fixe, cu un salariu echitabil și într-un mediu de lucru plăcut, iar proiectul lor să devină treptat unul de integrare pe piața muncii.

Cei de la Upside Down sunt la început de drum, dar au încredere în creativitatea oamenilor și capacitatea acestora de a schimba lucrurile. Îi puteți ajuta să promoveze ideea reutilizării, să contribuie la reducerea cantității de deșeuri, dar mai ales să implementeze cu succes conceptul de antreprenoriat social.

Produsele lor colorate, îndrăznețe și cu un design funcțional pot fi găsite în magazinul online: http://www.upside-down.ro/products-page/.
PortofeleGenti

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu