Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Cristina Chelaru On July - 9 - 2012

Vacanţa de vară înseamnă pentru un grup entuziast de tineri din zona Braşovului o experienţă deosebită şi inedită: ei au ales să îmbine utilul cu plăcutul ca ghizi culturali voluntari în două dintre muzeele braşovene, Muzeul Casa Mureșenilor și Muzeul Cetatea Râșnov.

Derulat pe parcursul întregii veri 2012, programul intitulat  “Voluntari pentru muzee brașovene” se desfăşoară în cadrul unui proiect cultural finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, la iniţiativa Asociației Colors, în parteneriat cu Primăria Râşnov.

Peste 44 de astfel de voluntari s-au înscris deja de la debutul programului, din luna mai şi până în prezent, mai bine de jumătate dintre aceştia fiind prezenţi fie în Cetatea Medievală de la Râşnov, fie la casa Mureşenilor din Piaţa Sfatului din Braşov, alături de turiştii care aleg să viziteze cele două locaţii, şi aceştia nu sunt com!  roulette online . puţini.

Voluntarii selectați – tineri de minim 16 ani – au început prin a lua parte la un curs de formare desfășurat rezidențial între 23-27 mai, iar odată cu vacanţa şi-au primit tricourile  şi legitimațiile şi s-au alăturat activităţilor de ghidaj muzeal sau evenimentelor desfăşurate pe tot parcursul verii best online casino la Râşnov sau Braşov.

La finalizarea stagiului de minim 100 de ore, ei vor primi recomandări din partea organizatorilor și vor beneficia de intrări libere la evenimentele partenerilor.

“Voluntari pentru muzee brașovene” este un proiect cultural pilot implementat de către Asociația Colors în parteneriat cu Muzeul Casa Mureșenilor, Primăria Orașului Râșnov și Rețeaua CAN în perioada aprilie-septembrie 2012 și finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național în cadrul ariei Management cultural și formare profesională și urmărește dezvoltarea capacității organizaționale a muzeelor brașovene în managementul voluntarilor prin formarea unui corp de voluntari și a unor coordonatori de voluntari pentru muzeele participante la proiect.

Pentru cei încă interesaţi, înscrierea se poate face pe www.facebook.com/voluntaripentrumuzee, pe formularul de înscriere.

Link-uri utile:

http://plinideidei.ro/

http://plinideidei.ro/archives/1684

 

 

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu