Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Training-uri internationale. Go for it! | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On May - 6 - 2012

Pentru că se apropie perioada estivală, când tinerii sunt în căutarea unor programe cu care să își ocupe timpul liber, ne-am gândit să vă oferim câteva soluții.Drept urmare, vă prezentăm o serie de cursuri pe care le puteţi găsi pe portalul Salto Youth.

COACH 2 COACH: Coaching pentru implicarea tinerilor
17-23 iunie, 2012, Predeal (Munții Carpați), România

Cursurile se concentrează asupra modului în care meditațiile pot fi aplicate în sprijinirea grupurilor de tineri care desfășoară un proiect în cadrul programului Tineret în Acțiune, cât și modul în care acestea pot influența implicarea tinerilor.

Acestea se vor derula după principiile educației non-formale, ținând cont de nevoile, motivațiile și experiențele participanților. Schimbul de cunoștințe, abilități și atitudine va încuraja comunicarea între participanți, punând în practică atât învățarea individuală, cât și cea în grup.

Pentru a asigura o balanță între partea teoretică și cea practică, vor fi incluse diverse workshop-uri, exerciții de simulare, prezentări, discuții și dezbateri pe diferite subiecte.

Dacă apar întrebări sau doriți să primiți mai multe detalii, Andreea Olteanu va răspunde la adresa andreea.olteanu@anpcdefp.ro .

Grăbiți-vă! Perioada de înscriere este 5 mai!

 
De la munte, ajungem la mare.

GET IN NET SPAIN

G.I.N. este un curs de Network Training pentru 33 de Agenții Naționale ale programului Tineret în Acțiune, desfășurat în perioada 7-12 iulie, 2012, Málaga, Spania, care vizează tineri cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, implicați în programe locale.

Scopul proiectului este de a îmbunătăți cooperarea internațională, ceea ce ar crește calitatea inițiativelor tinerilor. Metodologia cursurilor se bazează pe schimbul de experiență.

Ultima zi de aplicare este 11 mai, 2012, iar selecția va avea loc pe data de 18 mai, 2012.

Adresa de contact: tcp1@injuve.es, Pilar Fontán Grech

 

Long Term Training Course: GO  GREEN

 “Go Green” este un curs de training de lungă durată, desfășurat în Tunisia, între 1-8 iulie, 2012 și în Rusia (2013). Participanții vor purta discuții despre sport și dezvoltarea durabilă.

Jocurile Olimpice de anul acesta se consideră a fi un promoter interesant ale celor două fenomene. Dezvoltarea durabilă a devenit din ce în ce mai urmărită după Summit-ul de la Rio, în 1992 şi cel dinJohannesburg, în 2002.

Cetățeni, asociații și comunități se implică tot mai mult în inițiative de protejare a planetei, prin răspândirea dezvoltării durabile, care condiționează și practicarea intensă a sportului.

Obiectivele training-ului “Go Green” sunt:
–  Promovarea schimbului de experiență;
–  Schimbul de instrumente utilizate în acțiuni de învățare ale celor două fenomene;
–  Pentru a aduce împreună participanți din țările vecine interesați de acest subiect sensibil.

Training-ul va fi constituit din 4 etape: pregătirea online, primul training în Tunisia, etapa de pregătire bazată pe dezvoltarea de proiecte și parteneriate și ultima, cea din iunie-iulie 2013 – evaluarea întregului program.

Pentru mai multe detalii: euromed@salto-youth.net

Data limită pentru înscrieri: 5 mai! 

 

PLAY  YOUR  EAST  PART II

În perioada 10-14 septembrie, 2012, Odesa, Ucraina, va găzdui un seminar adresat tinerilor profesioniști, interesați de schimburile de experiențe, implicarea în voluntariatul European sau activități de Training&Networking.

Participanții vor fi încurajați să facă schimb de practică, să-și facă rost de relații și contacte utile și să dezvolte proiecte împreună, aplicând pentru Fondurile de Parteneriate Estice.

Scopul acestui seminar este de a stabili între tineri o cooperare internațională permanentă, de a primi informații suplimentare cu referire la planificarea implementării proiectelor sau crearea unui spațiu fundamental pentru crearea de internship-uri internaționale.

Câteva dintre caracteristicile importante pe care trebuie să le întrunească participanții sunt:

– Au cel puțin 18 ani;
– Sunt capabili să comunice și să lucreze în limba engleză;
– Au rezidența în Marea Britanie sau în țările din Europa de Est și Asia Centrală;
– Reprezintă organizații ale tinerilor, autoritățile locale sau alte insituții publice, angajați sau membri ONG etc.
– Nu dețin experiență majoră, dar au idei sau potențiali parteneri pentru implementarea Proiectelor de Parteneriate Estice;
– Prezintă interes și posibilitatea de a pune în aplicare unele dintre proiectele analizate în cadrul seminarului.

Aplicațiile se primesc până pe data de 16 iulie, 2012.

 E-mai: yiatraining@britishcouncil.org, Susie Nicodemi / Louise Bagnall.

 

Sursa: http://www.salto-youth.net/

Articole asemanatoare:

Un comentariu

  1. […] Training-uri internationale. Go for it! […]

Posteaza un comentariu