Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On March - 25 - 2012

În ritmul alert al vieții pe care o ducem, încercăm mereu să ne facem timp pentru noi: pentru a ne plimba și pentru a ne bucura de zilele însorite, pentru a citi o carte bună, pentru a ne destinde și pentru a uita de grijile cotidiene. Totuși, presați de timp, de multe ori uităm să facem aceste lucruri și amânăm mereu planurile pentru astfel de activități.

Oare ne-ar motiva să știm că citind, de exemplu, putem să citim pentru doi?

Booktopia, în parteneriat cu HHC România (Home and Hopes for Children) , una din cele mai importante organizaţii nonguvernamentale, recunoscută la nivel internaţional pentru reformarea sistemului de protecţie socială a copilului și Elefant.ro , ne motivează spunând următoarele: “Dacă n-ai timp să citești pentru tine, citește pentru doi! Ia o carte și vino să-i citești povești unui copil dintr-un orfelinat!”

Proiectul derulat se numește “Citește pentru doi” și a luat naștere dintr-o dorință de a implica, pe de-o parte oameni deschiși către lectură, de a-i sensibiliza în legătură cu lucrurile pe care le pot face atât pentru ei cât și pentru cei din jurul lor, și pe de altă parte, pentru a aduce un strop de bucurie în viața copiilor din orfelinate.

Ideea proiectului este foarte ingenioasă: derulându-se în perioada 17 martie – 7 aprilie în București, proiectul vizează ca timp de 4 sâmbete, voluntarii înscriși să le citească copiilor din centrele de plasament. Perioada de înscriere a avut loc în perioada 5 – 16 martie, iar proiectul s-a bucurat de multă popularitate, reușind să atragă peste 100 de voluntari. Fiecare vountar poate alege ora și locul unde dorește să participe – există 6 centre de Plasament pe site-ul HHC România, unde se găsesc informații despre copii și despre preferințele lor în materie de lectură. Astfel, fiecare voluntar va reuși să rededescopere plăcerea cititului alături de copii dornici de a pătrunde în tainele lecturii.

Astfel, pe parcurusul derulării proiectului, poți vizita  zilnic pagina de Facebook HHC   – ca să afli în timp real povești din vremea campaniei.

Informațiile complete și detalii despre desfășurarea campaniei sunt disponibile în rețeaua www.booktopia.ro, pe Facebook și Twitter, sub hashtagul #citestepentrudoi, și pe site-urile partenere.

Inițiativa această ar trebui să ne învețe pe toți să apreciem cultura și cititul dar și să fim mai conștienți de problemele societății și de lucrurile mărunte, dar de impact pe care le putem face pentru a îmbunătăți lumea în care trăim!

În perioada 17 martie – 7 aprilie, Cărțile contează la pătrat!

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu