Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Cristina Chelaru On February - 10 - 2012

Un logo pentru un laptop recondiţionat

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere este pe cale să lanseze un nou proiect eco-friendly – confecţionarea şi vânzarea de genţi de laptop, sacoşe, truse de machiaj şi alte obiecte de marochinărie din materiale publicitare reciclate. Ineditului proiect îi mai lipseşte doar … numele, un logo atractiv, prin care cei de la Ateliere Fără Frontiere să-şi popularizeze iniţiativa.

În acest scop, Ateliere Fără Frontiere şi DesignInARK lansează concursul de idei de brand „Dăm un laptop pentru un nume”, al cărui câştigător va primi un laptop recondiţionat şi geanta aferentă, din materiale reciclate, asta în cel mai pur spirit ecologist.

Timp de două săptămâni – concursul a luat deja startul, pe site-ul www.designinark.com, în secţiunea dedicată concursului, se pot face propunerile după o simplă înregistrare pe site. După alte două săptămâni, Ateliere Fără Frontiere îşi va desemna câştigătorul, iar acesta va trebui să livreze fişierele vectoriale pentru logo şi eventual o scurtă descriere a conceptului.

Despre Ateliere fără Frontiere

<img class="alignleft size-medium casino wp-image-4694″ title=”aff” src=”https://blogunteer.ro/wp-content/uploads/2012/02/aff-300×255.jpg” alt=”” width=”300″ height=”255″ />Proiectul celor de la Ateliere Fără Frontiere are atât o latură ecologică – se urmăreşte reutilizarea unor resurse pentru care în acest moment nu există varianta alternativă decât arderea în fabricile de ciment, – cât şi una de integrare socio-profesională a persoanelor în dificultate.  Astfel, materiale precum PVC, polipropilena sau material textil sintetic utilizate în confecţionarea mesh-urilor outdoor sau a bannerelor indoor redevin materie primă.

Pe de altă parte, modelul acestui atelier de economie socială oferă acces unor persoane în  mare dificultate, cu dizabilităţi, tineri deşcolarizati – la un loc de muncă. Prin demararea unei astfel de activităţi, zece persoane în dificultate vor avea şansa să se integreze sau reintegreze într-un mediu socio-profesional normal. Acestea vor beneficia de învăţarea unei meserii şi a conduitei în relaţia cu un angajator, integrare într-un colectiv, acces la consiliere socială şi orientare profesionala, remunerare pentru munca prestată.

 

 

Articole asemanatoare:

2 Comentarii

  1. […] Se cauta un logo, se ofera un laptop – concurs de idei Ateliere Fara Frontiere […]

  2. […] Se cauta un logo, se ofera un laptop – concurs de idei Ateliere Fara Frontiere […]

Posteaza un comentariu