Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On February - 28 - 2012

Pro Vobis – “Centrul naţional de resurse pentru voluntariat” îşi desfăşoară activitatea în domeniul voluntariatului, încercând să fie un instrument util celor care au nevoie de îndrumare, idei, susţinere în această sferă. Principalele obiective ţin de încurajarea practicării voluntariatului care este văzut ca o resursă viabilă şi de neînlocuit în soluţionarea problemelor cu care se confruntă societatea romanească.

În timp ce navigam pe site-ul Pro Vobis, am descoperit ceva ce probabil m-a marcat, asta şi pentru că am simţit pe piele mea impactul acelor cuvinte şi însemnătatea mesajului.
“Uneori mă întrebam de ce nu face cineva ceva. Apoi am înţeles că acel cineva sunt eu”. Acesta este, după părerea mea, cel mai frumos lucru spus în ultima vreme despre voluntariat. Astfel de mesaje ajung la tine, te ating şi te fac probabil să te gandesti că ai fost în situaţia de a te intreba acest lucru şi că mereu ai aşteptat ca altcineva să faca ceva în locul tău. Pro Vobis însă dă răspunsul imediat: acel cineva poţi fi oricând tu. Pentru că întreaga societate în care ne dezvoltăm tânjeşte după un ajutor oricât de mic din partea noastră.

Continuând în această manieră, Pro Vobis, pe lângă acţiunile prin care a promovat voluntariatul, a încercat să aduca în lumina publicului larg multe proiecte reuşite din această sferă cu scopul de a le valoriza şi de a oferi un exemplu, dar şi pentru a oferi satisfacţie celor din spatele proiectelor, a venit de curând cu Gala Voluntarilor Activi din Romania si Europa.

Prin acest nou proiect se aduce în vizor o tentativă interesantă şi anume Serviciul European de Voluntariat. SEV încurajează practicarea voluntariatului în rândul tinerilor, punând foarte mult accentul pe dezvoltarea personală a acestora. Dezvoltarea personală a tinerilor este susţinută de faptul că o experienta de voluntariat de lungă durată, te “obliga” să treci printr-o serie de situaţii în care îţi vor fi testate anumite capacităţi. De asemenea, vei fi testat şi vei câştiga apoi o experienţă de viaţă indispensabilă şi folositoare societăţii în care te vei dezolta apoi.
Pentru a aduce în vizorul tinerilor voluntariatul dar şi posibilităţile de voluntariat din Europa disponibile prin Serviciul European de Voluntariat, Pro Vobis a creat filmuleţe speciale pe care le putem urmari chiar aici.

Mai mult, Pro Vobis a creat şi un filmuleţ foarte interesant despre voluntariat în România, despre beneficii, despre avantaje! Aşa că:

Descoperă şi tu voluntarii care modelează România!

 

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu