Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Cea mai mare manifestare de mediu din istorie | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anita Klein On January - 31 - 2012

 

În fiecare an, începând cu 2007, în ultima sâmbată din martie,are loc un eveniment ce este considerat “Cea mai mare manifestare de mediu din istorie”. Inițiatorii au fost cei de la WWF Australia împreună cu cei de la agenția de publicitate Leo Burnett Sydney și alături de ziarul The Sidney Morning Herald.

În ce constă,de fapt, Earth Hour?

Concret, timp de 60 de minute, toți-cetățenii obișnuiți, companii private, instituții guvenamentale și non-guvernamentale  sunt invitați să stingă lumina!

IMPORTANT! Anul acesta,Earth Hour are loc pe data de 31 martie,ora 20:30!

Efectele pe termen lung și  scurt

Prima dată când s-a organizat Earth Hour,în Sidney, au fost stinse luminile în 2.2 milioane de clădiri.

Însă, mai mult decât atât, mişcarea a avut ecou în toată lumea. În 2008,milioane de oameni din 200 de orașe de pe tot globul au participat la eveniment. În 2009, Earth Hour a avut loc în 25 de zone temporale din 4,000 din 88 de țări. Până în 2010, numărul lor s-a extins la 128.

Dincolo de asta, faptul că Earth Hour a plecat de la o inițiativă locală și s-a extins la nivel planetar demonstrează că oamenii au început să conștientizeze importanța protejării planetei. Chiar dacă o oră pe an nu este nici pe departe suficient pentru a economisi electricitatea și a conserva mediul, simplul fapt că ei recurg în mod voluntar la acest gest îi va face să-și amintească și altădată să nu mai lase în mod inutil aprins lumina. Acest lucru este o realizare importantă pe termen lung, raportat la numărul de  participanți la eveniment.

Mai multe informații puteţi găsi aici->www.earth-hour.ro/

Sub aceste rânduri vă prezentăm imagini din mari orașe ale lumii, în timpul Earth Hour:

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare:

2 Comentarii

  1. […] Cea mai mare manifestare de mediu din istorie […]

Posteaza un comentariu