Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On December - 10 - 2011

Unul dintre elementele care ne definește pe noi ca o comunitate globală și care ne unește fără a ține cont de trăsăturile biologice și sociale care ne diferențiază, este o zi comună, pe care o împărtășim cu toții – Ziua Mondială a Drepturilor Omului. În urmă cu 63 de ani, la 10 decembrie a fost adoptată Declarația universală a drepturilor omului. În această zi sărbătorim libertatea și egalitatea în drepturi, dobândite încă din primele secunde ale vieții.

Anul 2011 a fost poate chiar un an de răscruce pentru revendicarea drepturilor și libertăților omului și respectarea acestora. Milioane de oameni, din toate colțurile lumii – de la New York la Cairo, din Tunisia până la Madrid – au ieșit în stradă și au cerut schimbarea. Cei mai mulți au ales să se facă auziți prin intermediul oricărei surse de mass-media și rețele de socializare, precum Twitter sau Facebook, pentru a-și declara drepturile și pentru a impune respectarea acestora.

Ziua Mondială a Drepturilor Omului este o zi în care oamenii trebuie să reflecte asupra sensului, necesității și importanței de a se bucura de drepturile lor umane. Din acest punct de vedere, această zi este o observație globală, nu o sărbătoare publică.

La New York și Geneva, pe 9 decembrie se vor desfășura evenimente care vor celebra munca susținătorilor drepturilor omului și se va face o analiză asupra rolului crucial pe care îl are mass-media în schimbările care au loc în politica și societatea modernă.

Astfel, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, va susține pe 9 decembrie, o conferință de presă la New York, în care va răspunde la întrebările adresate de utilizatorii rețelelor de socializare.
De asemenea, Comisarul adjunct pentru Drepturile Omului, Kyung-WHA Kang, va modera la Geneva evenimentul Social Media and Human Rights.

 Tot pe 9 decembrie, în ajunul Zilei Drepturilor Omului, UNESCO va premia doi apărători deosebiți ai drepturilor umane, Premiul Madanjeet Singh pentru domnul Khaled Abu Awwad (Palestina), promovează reconcilierea  în rândul familiilor palestiniene şi israeliene, care au pierdut prieteni apropiaţi şi relaţiile de violenţă în Orientul Mijlociu și doamna Anarkali Honaryar (Afghanistan). Aceștia promovează reconcilierea  în rândul familiilor palestiniene şi israeliene, care au pierdut prieteni apropiaţi şi relaţiile de violenţă în Orientul Mijlociu și luptă pentru a îmbunătăţi condiţiile pentru femei şi grupurile minoritare în Afganistan.

Drepturile umane sunt dobândite de fiecare persoană și ne aduce pe toți împreună, fără a ține cont de diferențele culturale. Anul acesta oricine are șansa de a susține drepturile omului alăturându-se acestei celebrări. Invită-ți familia și prietenii să participe în această campanie socială. Află mai multe despre drepturile tale și răspândește cuvâtul www.celebratehumanrights.org.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu