Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Mara Dorofte On May - 16 - 2014

Memorialul Lumânărilor Aprinse este un eveniment internațional, aflat la cea de-a 15-a ediţie în Iaşi. Mai mult decât un simplu eveniment stradal, memorialul este o ocazie de a informa populația despre virusul HIV și SIDA, de a mobiliza comunitatea şi de a o face conștientă că boala este o amenințare la adresa unei întregi generații, a unei întregi civilizații.

d
Cu o tradiție de peste 30 de ani și o istorie impresionantă, Memorialul Lumânărilor aprinse a început ca un răspuns la confuzia și ignoranţa oamenilor fața de HIV și SIDA, la începutul anilor 80′.  Memorialul Internațional a fost inițiat la nivel mondial de Consiliul Global de Sănătate și la momentul actual reprezintă cea mai mare manifestare internațională și cea mai importantă mobilizare din campania de luptă Anti-SIDA. Evenimentul se desfășoară în fiecare an, în toate colţurile lumii, în cea de-a treia duminică a lunii mai și este un bun prilej de a informa şi preveni populaţia, dar şi de a încuraja un comportament non-discriminatoriu.

Evenimentul,  marcat în peste 3000 de comunități de pe Glob, conferă celor care luptă împotriva bolii puterea să continue. Gestul participanţilor la marș le oferă sentimentul de siguranță şi de solidaritate, iar bucuria că există persoane care îi sprijină și sunt alături de ei le oferă puterea de a trece peste momentele dificile. Până acum peste 25 milioane de persoane au murit din cauza SIDA și alte 33 milioane sunt infectate cu virusul HIV.

Ieşenii sunt invitaţi să se alăture iniţiativei duminică, 18 mai, pe traseul Parcul Copou (ora 19:00) – B-dul Ştefan Cel Mare (ora 20:00).

h
Mai multe detalii despre evenimentul de duminică pot fi găsite aici: https://www.facebook.com/memorialarasiasi.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu