Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Mihaela Truică On December - 11 - 2011

*Colaj  de inspirații voluntare de la voluntari

Săptămâna aceasta am hotărât alături de colegele de la Blogunteer.ro să lansăm o mică provocare pe Facebook, spațiul în care foarte mulți dintre noi reușim să punem în comun aproape zilnic  evenimente, proiecte sau pur și simplu lucruri frumoase pe care ne face plăcere să le descoperim.

Mai exact am vrut să aflăm măcar în câteva cuvinte ce activități de voluntariat îi inspiră și ce i-a motivat sau îi motivează încă pe oamenii care participă la acestea, urmând ca ei să împărtășească mai departe la rândul lor experiențele trăite, așadar chiar de la voi cei care hotărâți să contribuiți la aceste mișcări de schimbare în fiecare zi.

Răspunsurile au sosit rapid și trebuie să menționez că cel mai important lucru pe care l-am realizat la final  a fost că deși activitățile celor ce au fost de acord să intre în joc și să ne dezvăluie o parte din ele difereau, sentimentul era unul comun: se putea citi entuziasmul  și satisfacția pe care le-au simțit în acele momente din replicile spontane și sincere prin care ne-au vorbit.

Ce au făcut ei, cum au fost inspirați și ce sfaturi ne-au dat nouă mai departe?

Tocmai pentru a vă aduce cât mai multe din impresiile celor care au răspuns, m-am gândit să vi-i prezint sub forma unui colaj construit din motivațiile care i-au pus pe ei în mișcare. Sper să vă inspire și pe voi,  pentru că sunteți oamenii care pot continua această poveste:

Eliza Vaș ” Fie că a fost un exerciţiu de leadership, curăţarea unor zone, scrierea unei piese de teatru, vizitarea unor cămine de bătrâni ori copii, toate m-au făcut să mă simt la locul potrivit. Cred că e asta e una din părţile frumoase ale voluntariatului, pentru că oriunde ai fi te simţi în locul potrivit.
Aş spune că pasiunea pentru voluntariat Rhode IslandObamaCare travel insurance premiums are a sore subject with many readers; however, ObamaCare insurance premium increases are a response to the protections contained within the law, such as the mandate for insurers to cover people with pre-existing conditions. e cea care mă determină să mă implic şi de asemenea faptul că ştiu că prin mine, un lucru poate fi îmbunătăţit, iar oamenii pe care-i cunoşti şi fac lucru sunt de o frumuseţe sufletească inegalabilă”

Sebastian Ciceu Pentru mine e sentimentul că pot face ceva pentru ceilalți. Îmi aduc aminte vizita la un orfelinat, când am mers toți băieții din clasă costumați în Moși…zambetul copiilor a fost memorabil. Iar pe langa asta, un Multumesc spus din suflet te incalzeste atat de tare, incat cred ca e cel mai bun motiv sa faci voluntariat.”

Veruta Iurcu ” Vreau să cred că printr-un gest mic, pot face un lucru mare. E o senzație plăcută să știi că poți fura un zâmbet fără să fie nevoie de bani mulți și cadouri scumpe, ci doar de dragoste și compasiune.
Cu un pom sădit salvezi o pădure, cu un zâmbet salvezi un suflet, cu un act de voluntariat salvezi o lume. Mai greu e să pornești, să te decizi că vrei să faci ceva, că vrei să fii altfel, că vrei să te implici. Dar odată ce te-ai implicat și ai văzut fericirea în ochii acelei persoane, totul vine de la sine.”

Anca Panc ”Pentru mine voluntariatul are mai multe sensuri: faci voluntariat pentru a te ajuta atât pe tine ca să te dezvolți personal și profesional din toate punctele de vedere cât și a-i ajuta pe ceilalți, poate în lucruri mărunte dar care fac atât de mult pentru ei. Poate faptul că aduci zâmbetul pe chipul unui copil, adult, sau om în vârsta, oferindu-i ajutorul tău înseamnă mult mai mult decat o mie de lucruri facute doar pentru tine. ”

Teodora StoianActivitățile de voluntariat care pe mine mă pot inspira sunt cele legate de mediul înconjurător care într-o măsură mai mare sau mai mică ne implică pe toți – cum să-i determinăm pe cei din jurul nostru să respecte mediul, să consume produse eco, să polueze mai puțin, să folosească produse reciclate, să planteze copaci dar si cele de PR in cadrul unui ONG – organizarea unei campanii (de strangere de fonduri, de informare, de schimbare a atitudinii). Mi-ar plăcea sa stiu ca am contribuit la realizarea unei cauze nobile. In felul acesta m-as simti implinita vazand ca mi-am atins scopul. Eu vad voluntariatul ca pe o munca din placere.”

Articole asemanatoare:

Categorii: Portret de voluntar

Posteaza un comentariu