Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On November - 9 - 2011

Cariera poate fi un subiect sensibil pentru fiecare tânăr. De fapt, cu cât este mai puţin înaintat în vârstă, cu atât creşte probabilitatea de a nu avea o direcţie clară sau nişte obiective stabilite pentru parcursul profesional. Când tinerii respectivi sunt elevi de liceu, şansele ca aceştia să aibă cel puţin două deziderate despre ce îşi doresc să realizeze în viaţă sunt destul de mici.

Având în vedere că fiecare nevoie aduce după sine o soluţie, Asociaţia Young Initiative a dezvoltat un proiect  menit să-i ajute pe liceenii bucureşteni să găsească perspective viabile de carieră. Acest lucru va fi posibil prin seria de workshop-uri de îndrumare profesională,  organizate în perioada 3-18 decembrie 2011. 

Proiectul “Seek your career” îşi propune să diminueze incertitudinea cu privire la perspectivele de carieră ale unui grup de elevi prin îndrumarea practică oferită de trainerii Asociaţiei şi de specialiştii din domeniile vizate, invitaţi din cadrul unor companii multinaţionale. Practic, prin înscriere elevii vor fi invitaţi să participe la o serie de simulări practice  specifice fiecărui domeniu abordat în cadrul proiectului. Desfăşurarea propriu-zisă a activităţilor va avea loc în zilele de sâmbătă şi duminică incluse în perioada menţionată anterior, iar ariile profesionale abordate sunt: relaţii publice, publicitate, jurnalism, resurse umane, juridic şi marketing.

Perioada de înscriere este cuprinsă între 6 octombrie şi 15 noiembrie, iar doritorii trebuie să completeze un formular de aplicare pe site-ul proiectului: www.seekyourcareer.ro . Selecţia participanţilor va fi făcută de către departamentul de resurse umane al organizaţiei, iar printre aspectele care vor face diferenţa între aplicanţi se numără motivaţia, potenţialul candidaţilor precum şi alte criterii.

“Seek your career” este un proiect de educaţie non-formală, ce se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti. De asemenea, workshop-urile vor fi găzduite de Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”. Participarea la acest proiect este gratuită, înscriind fiind deschisă pentru oricare licean din Bucureşti, cu precădere pentru cei ce se află în clasa a XI-a şi a XII-a.

Liceeni, începeţi să vă construiţi drumul în viaţă cu “Seek your career” !

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu