Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea Teodor On September - 16 - 2011

Luna septembrie promite un festival pe cinste pentru amatorii de scurt-metraje :         3fest!  

Anul acesta, intre 19 si 23 septembrie, va avea loc in Club Cub.a, Pitesti, a V-a editie a festivalului de film 3fest , de data aceasta fiind deschis pentru toti tinerii din Romania cu varste cuprinse intre 13 si 25 de ani. Festivalul este organizat de Asociatia Culturala 3fest.

 

 Ce este de fapt 3fest ?

“3fest  a fost înființat pentru a stimula creativitatea tinerilor și pentru a le încuraja talentul în arta cinematografică. Numele de “3fest” reprezintă durata pe care trebuie să o aibă scurt metrajele din concurs: 3 minute.“ spune Ania Cazan, coordonatorul principal al festivalului.

 

 Scurt istoric

“ 3fest “ a debutat in luna noiembrie a anului 2007  la Biblioteca Judeteana Arges, avand tema “EU SI LUMEA MEA”. Președintele juriului Cătălin Saizescu (regizor film), alaturi de alti 4 membrii au desemnat 5 filmulete castigatoare. Ulterior a fost adaugata si o expozitie de fotografie pentru incurajarea creativitatii tinerilor.

Evenimentul fiind un success pentru public inca de la prima edtitie, acesta a fost promovat mai departe prin intermediul presei (Radio 21, Antena 1, Pro TV și Realitatea TV), astfel festivalul fiind facut cunoscut la nivel national. Prin editiile ce au urmat “Sentimente”, “Viata ca un vis” si “Prieten pentru totdeauna”, festivalul va lua amploare prin public, dar si prin participanti, 3fest-ul ajungand astazi la nivel national.

Odata cu largirea orizontului 3fest, organizatorii au inclus inca trei sectiuni, in afara de scurt-metraje : sectiunea de fotografie, sectiunea de muzica si cea de teatru – cu tema POVESTE.

Emma Ionescu, unul dintre organizatorii de anul acesta al festivalului, ne impartaseste,printr-un scurt interviu, povestea ei 3fest:

 

1) Cum ai ajuns in echipa de organizare 3fest ?

Am cunoscut-o pe directoarea festivalului, Ania Cazan, la atelierul de film pe care l-a organizat. Am ajuns la atelier, as putea spune, din intamplare: mi-a spus un prieten de el si m-a rugat sa mergem impreuna. Asa a inceput totul. Apoi, am mersla Aniain emisiune, cu acelasi prieten. In pauza ne-a intrebat daca am vrea sa ne implicam in organizarea festivalului.Normal, am acceptat, asa cum cred ca ar fi facut orice adolescent pasionat de film, si care, totodata s-ar implica in tot felul de activitati, doar ca sa stie ca a facut ceva bun.

2) Ce te-a motivat sa te implici in aceasta asociatie ?

Sincer, nu stiu daca am avut nevoie de o anumita motivatie, sau doar un impuls. Pur si simplu, am stiut ca mi-ar placea sa ma implic in organizarea unui festival, mai ales ca filmul si fotografia sunt unele din pasiunile mele.

3) Anul acesta evenimentul si-a largit orizonturile – cum prevezi ca va fi editia 2011 in comparatie cu cea din anii trecuti ?

Complexa, cred ca asta e cuvantul. O sa fie tare interesant, o sa fie un concurs cu noi insine, mai presus de toate. O sa fie, zic eu, unul dintre cele mai bune lucruri care s-au intamplat in orasul nostru in ultimul timp. Si acum, ca e national, si or sa fie si alte “feţe”, chiar cred ca o sa fie una dintre cele mai bune ediţii.

4) Cum crezi ca te va ajuta participarea ta in organizarea unui eveniment national mai departe? Ai dori sa te lansezi in domeniu sau te-ai implicat doar din placere?

Nu cred ca as vrea sa imi creez o cariera in asta, m-am implicat doar din placere si pentru a ajuta niste prieteni. Si pentru a-mi face prieteni noi. Pentru a invata sa lucrez in echipa. Dar nu e vorba doar de mine. Cand Ania m-a intrebat daca vreau sa o ajut, mi-am zis ca chiar as putea sa ii dau o mana de ajutor, de ce nu?

5) De unde ai auzit prima data de 3fest?

Prima data, am auzit de 3fest acum 3 ani, cred, cand au participat niste prieteni mai mari decat mine. Dar totul s-a clarificat pentru mine, despre ce inseamna 3fest, anul trecut, cand am vazut afisele festivalului in liceu.

6) Ce inseamna, pentru tine, 3fest ?

3 fest, pentru mine, inseamna responsabilitate, organizare, multe alergaturi, crize de timp, distractie, film. E locul unde ne putem afirma cu totii.

 

Castigatorii 3fest editia precedenta “Prieten pentru totdeauna”:

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu