Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Eliza Vaş On August - 24 - 2011

Urbea de pe Crişul Repede va reprezenta pe 18 septembrie 2011 punctul 0 al alergatului, iar acest lucru va fi posibil datorită zilei dedicate fugii pe diferite distanţe. Sportul nu ţine cont de vârstă ori de performanţă, aşa că oricine poate lua startul.

Ideea pentru acest eveniment a venit tocmai pe fondul lipsei unor activităţi asemănătoare, care să implice participare internaţională. De organizare se ocupă Asociaţia Clubul Sportiv XTERRA, iar prin coordonatorul acţiunii-Deme Molnar Jozsef am aflat că se doreşte crearea unei tradiţii, astfel încât acest concurs să fie unul dintre cele mai renumite semi-maratoane din Europa de Est.

„Aleargă pentru sănătatea ta” e mesajul de promovare al activităţii orădene şi fiindcă e vorba de sănătate la mijloc, te invit să dăm iama prin beneficiile pe care le are fuga pentru condiţia fizică a omului, având în vedere că de reacţii adverse nu putem vorbi:

  • Combate bolile cardiovasculare;
  • Luptă împotriva declanşării diabetului;
  • Previne cancerul;
  • Tratează depresia şi contribuie la menţinerea unei bune sănătăţi mintale;
  • Ajută la formarea unui corp armonios.

Punctul inedit al evenimentului este susţinut de semi-maratonul ce va fi parcurs pe o distanţă de 21 kilometri. Pe lângă proba de faţă, cei dornici pot participa la  ştafeta firmelor, cursa populară ori chiar la cursa destinată copiilor. După vorba”cine caută, găseşte”, cei care vor trece primii de linia de final, vor fi recompensaţi cu premii în bani sau în obiecte.

Aici găsiţi şi formularul de înscriere în competiţie.

Practic, evenimentul de faţă nu doar că ţinţeşte spre formarea unei culturi sportive în oraş, dar vizează şi promovarea Oradiei prin intermediul unui concurs internaţional. Cu asemenea evenimente la orizont, în mod cert se vor descoperi şi talentele locale ce tind spre sportul de performanţă, dar şi încurajarea membrilor comunităţii de a adopta o viaţă sănătoasă în care mişcarea e un obicei cotidian.

Pentru mai multe detalii intraţi pe pagina: http://www.oradeacityrunningday.ro

În ceea ce priveşte mesajul organizatorilor pentru public, se reiterează o idee a atletei Gabriela Szabo şi anume-„Corpul omenesc e făcut pentru mişcare.” , iar Oradea vă pune la dispoziţie tot ce aveţi nevoie pentru 18 septembrie.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu