Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Tudor Tomescu On July - 30 - 2014

IMG_2863

După 13 ore de zbor, o parte din echipa Blogunteer a ajuns în Canada 🙂  Pentru că îmi place aşa de mult voluntariatul,  de abia aşteptam să văd ce are de oferit Vancouverul, oraşul în care mă aflu de câteva săptămâni.

Aşadar, am început să caut anunţuri pe Craigslist: pentru că da, pe continentul american, celebrul website este locul în care majoritatea voluntarilor îşi caută următorul eveniment la care ar putea da o mână de ajutor.

După câteva minute, mai că nu-mi venea să cred ceea ce descoperisem: un “post” de fotograf pentru un maraton în Vancouver (frumoasa capitală a British Columbia), în beneficiul bolnavilor de cancer. Inedit fiind faptul că la acest maraton, participanţii aleargă prin oraş… în lenjerie intimă!

IMG_3080

Am aplicat de îndată, pentru că eram curios să văd dacă lumea chiar va veni la a run in the underwear. În plus, aveam un presentiment că locuitorii Vancouver-ului sunt lipsiţi de inhibiţii şi, cel mai probabil, vor surprinde din nou, aşa cum au facut şi la parada de Ziua Canadei, unde am asistat la o adevărată explozie de culoare, muzică, dans şi culturi exotice.

IMG_3119-001

După ce am fost acceptat ca fotograf oficial, a sosit şi ziua evenimentului. BC Cancer Foundation’s Underwear Affair Vancouver este mai mult decât o simplă tură de alergat prin oraş: participanţii se dezbracă de orice inhibiţii, apoi îmbracă haine amuzante, originale, cât mai sumare şi foarte colorate. 

IMG_2805

Tot ei pleacă apoi în căutare de comori, în etapa de booty hunt, se plimbă în Downtown pentru ca toată lumea să le poată admira acele perechi de underwear mortale şi se întrec în maratonul care încheie evenimentul. Între timp, în parcarea gigantică de unde porneşte totul, susţinătorii alergătorilor dansează, cântă şi stau de vorbă între ei sau chiar cu bolnavi de cancer.

IMG_2765

Pe lângă suma considerabilă de bani care se donează Fundaţiei BC Cancer, Underwear Affair reuşeşte să readucă speranţa şi bucuria în inimile celor care trec printr-o perioadă extrem de dificilă. Şi totul se întamplă într-o atmosfera minunată, unde participanţii petrec, râd şi îşi reamintesc că viaţa are mereu şi o latură pozitivă.

IMG_2591-001

BC Cancer Foundation este principalul partener de strângere de fonduri al Agenţiei de Luptă Împotriva Cancerului British Columbia şi cel mai mare finanţator al cercetărilor în acest domeniu, din regiune. Doar pentru anul 2014, fundaţia a strâns 36,3 milioane de dolari pentru cercetare şi tratamente inovatoare în ingijirea bolnavilor de cancer.

În afara acestui inedit eveniment Underwear Affair, fundaţia organizează multe alte activităţi pentru sprijinirea bolnavilor de cancer: Concrete Hero – un maraton de-alungul oraşului în care participanţii parcurg 9 km de traseu cu obstacole; Hope Couture –  prânz elegant cu licitaţie tăcută şi show de modă sau Inspiration Gala – cu donaţii de peste 15 milioane de euro în 9 ani de organizare.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu