Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Carmen Radu On June - 23 - 2011

Plantam fapte bune in RomaniaMiscarea nationala de impadurire „Plantam fapte bune in Romania” a pornit din dorinta societătii civile tinere din Romania de a proteja si creste paduri prin implicarea ONG-urilor, publicului larg, autoritatilor, companiilor si mass media din tara noastra.

Romania este printre putinele tari din lume care are paduri seculare. Pentru ca noi, societatea civila tanara, ne dorim ca acest statut sa se mentina, ne-am propus sa promovam alte modalitati de „consumare” a padurilor noastre. Vedem mai mult in padurile noastre decat lemn de exploatat fara masura. Vedem aurul verde al tarii noastre care trebuie protejat.

Impreuna putem readuce padurile Romaniei la importanta lor cuvenita! Vom realiza acest lucru prin organizarea de actiuni de impadurire in fiecare judet, prin identificarea zonelor despadurite si conlucrarea cu institutiile statului pentru a remedia probolema si prin diseminarea cat mai multor informatii despre padurile noastre (tipuri, functii, biodiversitate, modalitatile de plantare si de protejare). Astfel vom avea o Romanie mai bogata!

„Plantam fapte bune in Romania” este o initiativa autohtona care urmareaste protejarea si cresterea de paduri. Zilele nationale de plantare vor fi 22 octombrie, 29 octombrie, 5 noiembrie si 12 noiembrie. Pana in prezent am realizat plantari pilot in 4 judete (Arges, Ialomita, Mehedinti si Timis), am implicat 1230 voluntari, 5 ONG-uri de mediu, 3 Institutii ale Prefectului, 3 Inspectorate Scolare Judetene, 2 Inspectorate Judetene de Jandarmi, 4 Directii Silvice, 7 administratii publice locale si 6 companii private. Ajuta-ne sa construim aceasta miscare sociala romaneasca la nivel national! Ajuta-ne sa facem padurile subiectul unei miscari sociale, mai ales in contextul Anului 2011 – Anul International al Padurilor si Anul European al Voluntariatului. Devino organizator de fapte bune in judetul tau!

Echipa organizatorica a miscarii nationale de impadurire cauta sprijin din partea ONG-urilor, a persoanelor cu initiativa si a autoritatilor locale pentru desfasurarea actiunilor in fiecare judet. Dintre acestea este nevoie de coordonatorul judetean care sa uneasca o echipa si sa demareze miscarea in fiecare judet. Poti aplica trimitand un mail cu CV pana pe 15 iulie la adresa voluntar@plantamfaptebune.ro, avand titlul “Coordonator judetean de fapte bune”.

Judetele in care avem nevoie de colegi sunt: Hunedoara, Covasna, Harghita, Salaj, Bistrita, Dolj, Valcea, Gorj, Teleorman, Prahova, Braila, Constanta, Tulcea, Vrancea, Botosani, Neamt, Suceava, Ilfov, Bucuresti.

 

 

Vrei sa te implici in aceasta initiativa? Intra pe www.plantamfaptebune.ro

Articole asemanatoare:

Un comentariu

Posteaza un comentariu