Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On December - 23 - 2010

Am invatat intr-un liceu (Colegiul National Andrei Saguna Brasov) care promova traditiile. Alaturi de traditii erau promovate de asemenea implicarea in actiuni pentru cei din jurul nostru si unirea fortelor pentru un scop comun, nobil. Astfel, printre activitatile pe care, liceean fiind (sau chiar fost liceean) le asteptam, era bazarul de Craciun.

Ce este de fapt acest eveniment?


Ei bine, acest eveniment are loc in fiecare an, in curtea liceului, inainte de vacanta de Craciun. Data bazarului este anuntata elevilor cu 2 saptamani inainte iar toate clasele sunt indemnate sa participe cu cele mai bune idei la acest eveniment care are ca scop strangerea de fonduri pentru caritate. La bazar toti cei care voiam sa participam, aveam cate un stand unde ne puteam vinde ceea ce pregateam. La inceput, la bazar se vindeau prajituri facute de elevii liceului iar totul era cu atat mai haios cu cat fiecare prajitura avea numele unui profesor sau chiar aducea ceva din replicile pe care unii profesori le foloseau la clasa. Cu timpul, bazarul s-a dezvoltat si au inceput sa apara si felicitarile originale create de catre elevi, globuri hazlii, cercei sau margele. Nu lipseau nici Mos Craciun, nici renii, nici colindele si voia buna. Pe langa bradul de Craciun, erau multi elevi, fiecare cu standul lui iar fiecare incerca sa stranga cat mai multi clienti. Din experienta spun ca prajiturile erau nemaipomenit de bune iar satisfactia pe care o aveam atunci cand cumparam fie o prajitura, fie bratari sau felicitari era cu atat mai mare cu cat stiam ca banii care se strangeau urmau sa fie donati la case de copii sau la azile de batrani.

Desi am terminat liceul de 2 ani, traditia bazarului s-a pastrat vie si inca mai vad entuziasmul pentru astfel de activitati si stiu sigur ca nu se va pierde aceasta online casino traditie pentru ca aduce zambete pe fetele tuturor. Anul acesta am aflat cu bucurie ca s-a tinut din nou bazarul si ca au avut succes din nou in ceea ce priveste vanzarea si nu pot spune decat ca ma bucura acest lucru si sunt mandra ca am studiat la un liceu care promoveaza pe langa invatatura si respect fata de altii si cel mai important ne aduce aminte ca suntem oameni si ca putem face multe pentru cei din jurul nostru.

Asadar, dragi cititori ai blogului nostru, echipa Blogunteer lanseaza o provocare pentru voi. Provocare este mult spus. Va invitam sa luati exemplu din aceasta activitate si sa faceti un gest asemanator de sarbatori. Bucuria in astfel de perioade vine din a darui ceva si a oferi ceva pentru ca implinirea celui care primeste este de 10 ori mai mare.

Articole asemanatoare:

Un comentariu

  1. […] Bazar de Craciun Thu Dec 23, 2010 22:18 pm Din experienta spun ca este mai mult decat o traditie. Traditia isi depaseste marginile si devine un prilej de bucurie, de voie buna. Importanta actului de a darui si a primi. […]

Posteaza un comentariu