Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Cristina Chelaru On December - 13 - 2012

În preajma Sărbătorilor iernii, nu puţini sunt cei ce-şi deschid inimile cu generozitate şi încearcă să-i ajute pe cei mai nenorocoşi din jur.

Fie că fac parte dintr-un ONG, fie că sunt simpli oameni inimoşi, cu toţii devin adevăraţi voluntari ai binelui care încearcă să lumineze măcar puţin vieţile celor pe la care Moş Crăciun a uitat să mai treacă.

Astfel de ”voluntari ai Moşului” au devenit în ultima lună şi membrii Asociaţiei Familiilor Monoparentale din România- FAMO care, cu mic, cu mare s-au mobilizat pentru a veni în ajutor mai ales copiilor.

Zilele de 7 şi 8 decembrie au fost prilej pentru două acţiuni umanitare bazate pe donaţii generoase din partea mai multor membri ai FAMO – haine, jucării, alimente, cărţi, dulciuri ş.a.: ”Daruri pentru bebe David” (FAMO a venit în ajutorul unei tinere mame singure, care îşi creşte cu multă dragoste băieţelul, şi care, în ciuda greutăţilor întâmpinate, nu l-a dat spre adopţie) şi “De Sfântul Nicolae, pentru copiii bolnavi de cancer de la Institutul Fundeni” (la invitaţia preşedintelui Beatrice Cioba, FAMO s-a alăturat campaniei iniţiate de Nicoleta Ţintea, jurnalist al postului Antena 1, cu o serie de donaţii destinate micuţilor pacienţi ai Secţiei de Oncologie de la Spitalul Fundeni din Capitală).

Mai aproape de Crăciun,  în weekend-ul 15-16 decembrie, o altă serie de daruri din partea asociaţiei va ajunge la câteva familii monoparentale sau aflate în dificultate, din comuna Gogoşari, jud. Giurgiu, în cadrul acţiunii ”De Sărbători pentru copiii din Gogoşari”.

Membrii FAMO s-au alăturat de această dată unui grup de iniţiativă constituit pe Facebook, devenită astfel o veritabilă reţea de solidaritate umană. Aceştia expun cazurile sociale care au nevoie urgentă de ajutor şi, în urma documentării asupra fiecărui caz în parte, se mobilizează pentru a găsi o soluţie.

Duminică, 25 nbso online casino reviews noiembrie – cu o lună înainte de Crăciun-, am fost împreună cu Mihai să-i cunoaştem pe aceşti oameni şi pe părintele Cătălin. Nu am putut să vă scriu nimic până astăzi, m-a cuprins tăcerea şi umilinţa. Încă nu am cuvintele să ăa descriu cum trăiesc aceşti copii. Este teribil!

Am plecat cu sufletul deschis şi dorinţa de a stabili exact nevoile lor. Acum îmi dau seama cât de ironică este viaţa, nu trebuia să fac nicio listă, lista ar cuprinde cam tot ce vă puteţi imagina că este nevoie într-o casa. Ne-am bucurat insă să-i cunoaştem pentru că acum motivaţia a crescut înzecit: trebuie să-i ajutăm pe aceşti oameni!”, este apelul lansat de membrii grupului Facebook  O mână de ajutor de la o mână de oameni.

Deşi tânără – a fost înfiinţată în această vară – Asociaţia FAMO a reuşit să adune la final de an mai multe iniţiative nu numai în beneficiul membrilor săi, ci şi al celorlaţi din jur, şi nu are deloc de gând să se oprească.

Link-uri utile:

www.asociatiafamo.com/actiune/campanii/

www.facebook.com/asociatiafamiliilormonoparentale.famo?ref=ts&fref=ts

www.facebook.com/groups/120103271476737/doc/120428511444213/

www.facebook.com/groups/120103271476737/?ref=ts&fref=ts

www.facebook.com/groups/120103271476737/doc/130046093815788/

 

 

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu