Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On November - 17 - 2010

De multe ori trecem prin multe locuri si pe langa multe cladiri fara a sti ce inseamna ele de fapt. Trecem si uitam sa le admiram pentru ca suntem mult prea cufundati in treburile noastre zilnice. Aceasta reprezinta premisa de la care au pornit cei de la Asociatia Young Initiative cand au organizat evenimentul “Bucharest Photo Treasure Hunt – Seek Your Culture!”.

Aflat la prima editie, evenimentul  si-a propus sa adune impreuna aventurieri ce doresc sa descopere sau sa redescopere valorile culturale ale Bucurestiului intr-o mainera cat mai originala, sub forma unei curse cu indicii ce se gasesc la puncte culturale din Bucuresti.

Inarmata cu mult entuziasm, energie si voie buna, am pornit la vanatoarea de comori culturale. Pentru a participa m-am inscris pe un site, apoi cu 3-5 zile inainte de eveniment am confirmat prezenta. Au urmat mailuri cu instructiuni iar interesul pentru Treasure-Hunt a crescut considerabil pe masura ce ziua de sambata se apropia.

Provocarea acestui concurs a fost nu doar gasirea comorii, ci si lucrul in echipa cu inca doua persoane, necunoscute.

Sambata la ora 11 ne-am adunat cu totii la Liceul Miguel de Cervantes, ne-am trecut pe prezenta si ne-am cunoscut echipa. Am avut noroc de coechipiere de nota 10 si ne-am pus de accord foarte repede cu strategiile de abordare. Au urmat apoi niste jocuri menite sa ne destinda iar dupa momentele de distractie, am fost cuprinsi de curiozitate si de nerabdare.

La orele 12 am primit indiciile si am plecat la vanatoare. Indiciile erau sub forma unor ghicitori pe care trebuia sa le rezolvam pentru a ajunge la urmatorul punct. Am plecat din curtea liceului si ne-am oprit apoi pe o banca , am rezolvat ghicitorile si am incercat sa le grupam pe cele care sunt in acceasi zona ca sa nu facem multe drumuri. Am avut 10 task-uri obligatorii dintre care la 5 dintre ele am gasit cutii cu indicii despre comoara si piese de puzzle din harta comorii si 5 task-uri optionale. Am vizitat “o cheie, o cheie ce numai sunete deshide”, Foisorul de foc, ne-am plimbat pe Victoriei “fara puterea de a mai schimba ceva” dar oprindu-ne exact unde trebuia, am vizitat Lupoaica, statuia inscriptionata “Lumineaza-te si vei fi. Voieste si vei avea”, un vechi palat unde un domn al Tarii Romanesti a locuit, Biserica Armeneasca, Muzeul de arte, BNR-ul, a patra iesire de la metrou de la Universitate, o cladire pe care Louis Blanc si-a lasat amprenta, Palatul Patriarhiei, Hanul Manuc, Opera ce deshide orizonturi nebanuite pe plan cultural si muzical si o strada unde visele se confunda cu realitatea, dupa cum spunea Mircea Eliade, Str, Mantuleasa. La fiecare dintre aceste obiective, am realizat cate o poza cat mai originala si ne-am testat abilitatile de a surprinde aspectele esentiale ale locurilor pe care le-am vizitat.

Mai mult, pe parcursul Treasure Hunt-ului am avut de raspuns la 5 provocari ce constau in realizarea de poze cat mai originale: Asa am gasit 2 cuvinte care rimeaza Bucuresti si Carturesti, am studiat Bucurestiul intre generatii, am ajuns in locuri mici si am zis din toata inima: “Nu-mi vine sa cred ca am incaput aici” si ne-am readus aminte de cele 7 pacate capitale.

Desi spre final ne cam lasasera puterile, am stat sa asamblam harta cu indiciile despre comoara si am pornit spre locul unde se afla comoara: Ateneul Roman. Comoara = o caramea. Valoarea ei = nu ceea ce am fi gasit acolo ne-a bucurat ci faptul ca am ajuns impreuna cu echipa acolo,  ca am stiut sa facem fata provocarilor, ca am reusit sa lucram impreuna pentru a rezolva ghicitori si pentru a fi cat mai eficiente pe drum, faptul ca ne-am cunoscut si am avut despre ce vorbi pe drum si faptul ca am contribuit cu idei pentru realizarea fotografiilor. Deci valoarea comorii nu poate fi redata printr-un cuvant, ci printr-o serie de sentimente ce ne-au stapanit atunci cand am ajuns in posesia ei.

Dupa cautare, am pornit spre Liceul Cervantes, punctul de intalnire, si ne-am inregistrat. Am primit punctaje pentru obiectivele pe care le-am identificat, ne-am descrcat cele 5 poze de la provocari si am asteptat decizia juriului.

Desi nu am castigat un premiu propriu-zis, faptul ca acum avem multe amintiri legate de ziua respectiva iar apetitul de a vizita si acorda atentie valorilor culturale a crescut, pot spune ca sunt cel mai frumos premiu. In fond, toti am fost invingatori pentru ca am acceptat provocarea si pentru ca am fost capabili sa ajugem la final.

Tonele de poze si multele amintiri, persoanele pe care le-am cunoascut imi spun ca experienta a meritat. Felicitari organizatorilor pentru un eveniment organziat atent si frumos si sper ca urmatoarea editie a concursului sa fie tot la fel de buna. Mai mult, organizatorii au un punct in plus pentru ca ne-au cerut ulterior feed-back-ul printr-un mail, ceea ce m-a bucurat.

Va las cu niste poze facute de echipa numarul 10 pe parcursul concursului, pe  Facebook (click me) veti gasi si alte poze iar cele mai reusite poze facute pe perioada intregului concurs vor fi aratate intr-o expozitie la Ateneul Roman.

Sau simplu, vizitati blogul colegului nostru, Cosmin.

p.s. Imi pare rau ca nu pot uploada si celelalte poze facute de noi dar sunt mult prea mari si blogul nu permite.

Articole asemanatoare:

Un comentariu

  1. Monina says:

    It was LEGEN….wait for it….DARY!!!!!

Posteaza un comentariu