Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On September - 29 - 2014

15 ong-uri au participat, pe 25 septembrie, la prima ediție a celui mai mare prânz caritabil din România. Voluntari și bucătari iscuți s-au pregătit cu bucate diverse, iar bucureștenii au avut ocazia nu doar să le guste, dar și să doneze pentru un proiect social.

Asociaţia Climb AgainProiectul Împreună la Drum – escaladă pentru copii nevăzători.
Un grup de 12 copii nevăzători de la Şcoala pentru Deficienţi de Vedere Bucureşti merg săptămânal la activităţi de escaladă. Asociaţia strânge fonduri pentru a-i ajuta să continue cursurile şi să participe la primul campionat naţional de escaladă pentru copii cu dizabilităţi.
Colaj01
Asociaţia Work at Home MumsProiectul Şcoala de Arte şi Meserii pentru Mame.
Asociaţia sprijină mamele care vor să lucreze de acasă, inclusiv pe cele care au în îngrijire copii cu nevoi speciale.  Prin Şcoala de Meserii încearcă să le califice pe meserii practice: croitorie, design sau aranjamente florale.
Colaj04Asociaţia Young InitiativeCampania 1 leu donat = 1 scutec cumpărat.
25 de bebeluşi de la Centrul de Primire Urgenţă Copil Abuzat Sector 4 au nevoie de materiale igienico-sanitare. Voluntarii Asociaţiei şi-au propus să strângă 12000 de scutece pentru a acoperi materialele necesare pe o perioadă de 6 luni.
Colaj03Asociaţia Young Initiative, Biblioteca Metropolitană Bucureşti şi Trattoria BuongiornoPrânz literar caritabil.
Lectură publică interactivă, în cadrul unei biblioteci improvizate în restaurant, cu scopul de a strânge fonduri pentru bebeluşii abandonaţi din sectorul 4.
Colaj07Fundaţia PACT – Proiectul PACT pentru Comunitate
70 de copii din comunitatea Bârca, judeţul Dolj, nu au posibilităţi de petrecere a timpului liber. Fundaţia îşi propune să strângă fonduri pentru a le amenaja un loc de joacă cu activităţi creative specifice vârstei lor.
Colaj02Asociaţia pentru Protecţia Animalelor ROBI – Campanie de sterilizări gratuite pentru pisicile comunitare.
Colaj05Și pentru că faptele bune n-au rămas doar “între cei patru pereţi” de la Impact Hub, voluntarii prezenţi la eveniment au demarat o campanie ignognito de ajutorare a oamenilor străzii. Mai exact, alimentele care n-au fost donate în cadrul prânzului, au fost oferite celor mai puţin norocoşi dintre bucureşteni.
Colaj06The Big Lunch Bucharest este un eveniment de comunitate și fundraising organizat, pentru prima dată în România, de Fundația Comunitară București. The Big Lunch are loc anual în Marea Britanie, la inițiativa Eden Project, ediția din 2014 implicând peste 4 milioane de oameni.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu