Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Oportunitățile lunii noiembrie | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On November - 8 - 2014

1. Stațiile de metrou, din București, devin “săli de spectacole”

Arta-nu-mușcă În  perioada 10-14 noiembrie, călătorii se vor delecta cu o serie de concerte de muzică clasică.Acestea vor avea loc chiar pe peroanele principalelor stații de metrou: Piața Unirii 1, Piața Unirii 2, Universitate și Piața Victoriei 1. Acestea vor fi susținute de către tineri artiști de la Opera Română sau studenți și masteranzi ai Universității Naționale de Muzică.

Proiectul „Festivalul de muzică clasică la Metrou” este organizat de ONG-ul Arta nu mușcă, cu susținerea Metrorex și a ajuns la a treia ediție. Acesta își propune să ofere clipe de relaxare călătorilor, să promoveze tinerii artiști români și să adauge valoare culturală unui spațiu public important, metroul din București. De asemenea, nu vor lipsi nici momentele artistice inedite, precum: desen, pictură, ilustrație, salsa, dans contemporan sau, în premieră, balet clasic.

Mai multe detalii despre programul evenimentului și ce suprize mai pregătesc organizatorii pentru această ediție, găsiți aici.

 2. Burse Telekom pentru 10 studenți

studentiTelekom Romania oferă burse pentru zece studenti, pe toată durata studiilor (trei ani, adică, în cazul celor de licență), în sumă de 900 lei lunar. Studenții trebuie să fie în primul an de studiu. Concursul de admitere va consta în depunerea unui dosar, urmat de faza faza a doua a examinării, ce constă într-un interviu. Data limită pentru înscriere este 28 noiembrie 2014.

Toate informațiile despre acest program le puteți găsi pe pagina oficială.

3. Program de internship la British Council Cluj-Napoca

Toamna aceasta, British Council Romania a lansat un nou program de internship (de șase luni) la Cluj-Napoca. Responsabilitățile de bibliotecar, organizarea de evenimente și munca de cercetare sunt câteva dintre sarcinile viitorului intern. Pentru o descriere mai detaliată a programului, accesați adresa aceasta.

Deadline: 14 noiembrie 2014

4Fii voluntar la Jocurile Olimpice şi Paralimpice 2016

rio_2014Acum ai ocazia să fii în mijlocul celui mai mare eveniment sportiv mondial. Programul „Voluntari Rio” își așteaptă candidații pentru înscriere, până pe15 noiembrie 2014. Pentru a putea participa, voluntarii trebuie să aibă 18 ani la 28 februarie 2016, să fie disponibili pentru cele zece zile cât durează Jocurile Olimpice și/sau Paralimpice, să aibă studiile elementare încheiate și să poată participa în fiecare etapă a procesului de selecție, precum și la sesiunile de formare, care pot dura maximum trei zile.

De-a lungul întregii aventuri, care se va întinde pe aproape doi ani, voluntarii își vor descoperi rolul cel mai potrivit pentru profilul lor: de la ajutorul oferit la aeroport și în cadrul ceremoniilor, până la asistent-fotograf sau operator cameră video.

Toate detaliile sunt disponibile pe site-ul dedicat evenimentului.

 5. Lansare Gala Studenților Români din Străinătate 2015

Gala-Studentilor-Romani-din-Strainatate-1Competiția „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate” își deschide porțile la cea de-a VI-a ediție a Galei Studenților Români din Străinătate. Intră pe pagină și află totul despre concurs și despre cum poți fi unul dintre participanții Galei LSRS 2014.

Termenul limită pentru înscrieri este 15 noiembrie, urmând ca evenimentul să aibă loc în data de 8 ianuarie 2015, în București.

6. British Documentary la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

În perioada 6 octombrie – 15 decembrie 2014 se desfășoară cea de-a cincea ediție a British Documentary. Astfel, în fiecare zi de luni, vor avea loc proiecții ale celor mai bunepk11559726 documentare britanice. Particularitatea proiectului British Documentary constă în diversitatea temelor abordate de documentarele prezentate, de la probleme ale lumii contemporane – escaladarea extremismului religios, conflictele armate din Siria și din alte zone ale lumii, redefinirea și acceptarea sexualității, statutul femeii în societăți represive – până la teme artistice și subiecte ştiinţifice.

Filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Programul proiecțiilor este disponibil aici.

 7. Competiţia Europass de Videoclipuri Virale 2014

Realizează un scurt videoclip (până la 180 de secunde) promovând beneficiile iniţiativei Europass. Pentru înscriere, citește , apoi completează chestionarul. Premiile pentru câștigători costau într-o excursie în oraşul preferat din Europa, cupon de cumpărături în valoare de 1000€ și un cupon de cumpărături în valoare de 500€. Toate videoclipurile trebuie trimise până la 30 noiembrie 2014.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu