Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Mihaela Truică On May - 7 - 2012

Târgul de Internshipuri SNSPA Internship Fair 2012 s-a încheiat sâmbăta aceasta, însă echipa Blogunteer.ro a fost acolo pentru a vă povesti întreaga experiență, începînd de la oamenii pe care i-am întâlnit până la activitățile pe care aceștia le-au pus la dispozițe vizitatorilor interesați de acestea.

Primii oameni cu care am vorbit au fost o parte dintre organizatori, printre care Monica Pușcaș, unul dintre coordonatorii echipei CeCOP, cei care s-au gîndit și au dat viață acestui proiect prima dată acum un an și Andra Târșoagă, coordonator al echipei de la events. Plină de energie și entuziasm și aproape ominiprezentă la Casa Universitarilor, locația tîrgului, Andra mi-a mărturisit că s-a bucurat să observe că anul acesta SNSPA Internship Fair a avut o notorietate mai mare și că studenții au fost foarte interesați să participe la workshop-urile susținute pe parcursul celor două zile. Dacă ați fost prezenți cred că știti deja că unul dintre cele mai solicitate a fost cel ținut de Coca-Cola HBC, pe tema ““Management Trainee,” fără să uităm de “”Secretele unui candidat de succes“” – Lugera & Makler sau “”Personal branding în recrutare”” al celor  de la Bestjobs.

Sâmbătă, cînd am ajuns la Casa Universitarilor, am avut ocazia să întîlnesc oameni pasionați de cariera pe care deja o urmează sau stagiile de voluntariat la care iau parte în organizații precum BYP, AIESEC, UN Youth România, fosta Asociație BISMUN pentru cei care încă nu au aflat, Lugera and Makler, LEAP, GRASP, ArtWe, BCR, Best Jobs, Brands4Brands și bineînțeles, echipa AYI care a venit cu oportunități precum voluntariat în activități cu copii, specialiști în PR, Fundrasing Officer, Marketing Specialist, sau de ce nu, redactor Blogunteer.ro.

Atmosfera pe care am întâlnit-o a fost una caldă, având șansa de a vorbi cu cîțiva oameni entuziaști, gata să ne deschidă porțile pentru internship-uri pe măsura carierei la online casino care fiecare dintre noi aspirăm.

Una dintre aceste persoane care mi-a povestit despre cum a văzut ea toată experiența celor două zile de SNSPA Internship Fair 2012 precum și cum a ajutat-o pînă în acest moment momentele de voluntariat împreună cu organizația al cărei stand îl reprezenta, a fost Anca Cojocaru de la UN Youth România. Cu un zâmbet cald și gata să-mi răspundă la toate întrebările, Anca mi-a mărturisit că a fost pentru prima dată prezentă la târg.

Ce diferență a simțit ea de această dată față de anii precedenți în care a mai participat la asemenea evenimente dedicate în primul rînd tinerilor și studenților interesați de oportunități în carierele la care aspiră?

Ei bine, se pare că da, devenim din ce în ce mai activi și gata să răspundem acestor provocări, întrucât mulți dintre vizitatorii stand-ului pe care ea l-a reprezentat au trecut de la a vrea să se implice la a se implica în mod direct în acțiunile pe care vor să le promoveze. Ar mai fi de adăugat aici faptul că Anca, acum deja studentă la master, are o „carieră” de voluntar încă din liceu, carieră din care mi-a zis că a avut cele mai multe lucruri de învățat, vorbind aici de oamenii pe care i-a cunoscut și proiectele care au provocat-o și cu care acum are șansa să provoace noi tineri.

Dar, dincolo de cuvinte, pentru a vă ajuta să vă faceți o idee și mai clară despre tot ce a însemnat ediția de anul acesta a SNSPA Internship Fair vă invităm să vizionați un colaj de fotografii de la fața locului, prin care am încercat să suprindem atmosfera compusă din oamenii și activitățile la care au participat.

 

Și binînțeles, echipa Blogunteer.ro vă urează mult succes dacă deja ați participat și ați aplicat pentru internship-urile puse la dispoziția voastră, iar dacă nu ați avut încă ocazia, aceasta este o oportunitate de a vă pune la curent cu activitățile care v-au trezit apetitul.

 

Articole asemanatoare:

2 Comentarii

Posteaza un comentariu